• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

07.08.2019

21:52

OMILJENA JE I KAD NIJE! Upoznajte medicinsku sestru iz Čačka s jedinstvenim imenom

Zanimljivosti

OMILJENA JE I KAD NIJE! Upoznajte medicinsku sestru iz Čačka s jedinstvenim imenom

Podeli vest

Omiljena Drulović dobila je ovo retko ime po želji svoje tetke i ponosno ga nosi* Mnogima liči na nadimak, pa misle da se šali kad se upoznaju

 Ko se upoznao sa Omiljenom Drulović, medicinskom sestrom Doma zdravlja u Čačku, bar se malo začudio ako je ponovo nije pitao kako se zove. 

To joj se, kako sama kaže, često dešava, pogotovo na radnom mestu, gde joj je i na mantilu ispisano ime, pa ga tako svi vide, prenosi agencija Rina.
- Ja sam srednja sestra u porodici, a tetka koja živi u Nišu mi je dala ime. I u ulici i u školi i evo na poslu, uvek sam bila jedina osoba koja se tako zove i to mi imponuje. Neobično je ime za ovaj kraj, tako da mi ne smeta kad me ljudi pitaju kako sam ga dobila i slično - priča smejući se Omiljena Drulović.

Rođena je u Novoj Varoši, gde je mnogi znaju od malih nogu, pa im njeno ime deluje uobičajeno, ali kad je stigla u Čačak svi su mislili da se šali s njima.
- Ovde me ne shvataju ozbiljno. Misle da mi je to nadimak, pa se našale i često mi kažu da me neko sigurno mnogo voli kad me tako zovu - priča ova medicinska sestra i priseća se dogodovštine sa svog prvog radnog dana u Domu zdravlja.
- To je bila baš smešna situacija. Predstavili su me jednoj od koleginica, a ona je čuvši "omiljena" ko iz topa rekla: "Pa kako već da je omiljena, a tek došla" - prepričava naša sagovornica.

Foto: Informer DN

Davanje imena novorođenčetu oduvek je imalo veliki značaj u srpskoj tradiciji i kulturi, jer ime kao lični znak, prema verovanju, određuje dalju sudbinu. 
Tako je Omiljena jedna jedina u Srbiji. 
- Najviše imamo Milica, Jelena i Jovana, a muškarci se najčešće odazivaju na imena Marko i Miloš, koja su dobili po velikim junacima iz srpske istorije - Kraljeviću i Obrenoviću. Inače, zakonom je zabranjeno deci davati pogrdna imena i mi kao matičari dužni smo da upozorimo roditelje, a na kraju i da im zabranimo da se dete pogrdno zove - kaže matičarka opštine Čačak Ružica Papić.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikolic sinisa

pre 4 godine

Nepismenog li novinara u pokusaju. Nije Obrenovic , nego MILOS OBILIC

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija