• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2019

16:02

(FOTO) DA LI JE OVO NAJLEPŠI PRIRODNI BAZEN NA SVETU? Pogledajte i uverite se!

Zanimljivosti

(FOTO) DA LI JE OVO NAJLEPŠI PRIRODNI BAZEN NA SVETU? Pogledajte i uverite se!

Podeli vest

Prelepa vegetacija, koralni grebeni i aktivni vulkani čine ovo mesto nestvarnim

Na južnoj obali vulkanskog ostrva Upolu, na Samoi, nalazi se okeanski rov Tosua, jedan od najelpših prirodnih bazena koji godišnje poseti hiljade ljudi.
 

Ostrvo Upolu je vulkanskog porekla, ali je taj vulkan ugašen. Ovo ostrvo ima 1.125 km² i najviše stanovnika od svih Samoa ostrva. Međunarodni aerodrom je na zapadu, a grad Apia na severu ostrva. Po Polinežanskoj mitologiji, Upolu je prva stanovnica istoimenog ostrva u arhipelagu Samoa.

Tosua zapravo znači veliki “velika rupa za plivanje”, a hrabrim kupačima su na usluzi merdevine kako bi mogli da se spuste do 30 metara “udaljene” smaragdne vode. Bazen je okružen prelepom vegetacijom, a zahvaljujući mnoštvu kanala koji povezuju bazen sa okenamo, bazen nikada ne presuši.
 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija