• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2019

18:31

(VIDEO) AKO PUTIN VODI ZDRAV ŽIVOT, MOŽETE I VI! Rusija zabranjuje pušenje ČAK I NA TERASAMA!

Zanimljivosti

(VIDEO) AKO PUTIN VODI ZDRAV ŽIVOT, MOŽETE I VI! Rusija zabranjuje pušenje ČAK I NA TERASAMA!

Podeli vest

U Rusiji 1. oktobra na snagu stupaju izmene protivpožarnih propisa kojima se, između ostalog, zabranjuje pušenje na terasama u stambenim zgradama

Ove nove mere pušači u Rusiju su dočekali sa iznenađenjem, prenosi BBC.



Prema novim pravilima, "otvorena vatra" je zabranjena na terasama zgrada, kao i stambenim prostorijama, spavaonicama i hotelima.

Paljenje šibica i pušenje su, takođe, okarakterisani kao "otvorena vatra", a zabranjeno je i roštiljanje kebaba, kao i paljenje sveća.

U prvom momentu došlo je do konfuzije oko toga da li je pušenje uključeno u zabranu, a jedan zvaničnik duvanske industrije je rekao da se nova pravila odnose samo na "alkoholičare koji roštiljaju kebab na terasi".

Ipak, zvanično je kasnije potvrđeno da je pušenje zabranjeno, a za kršenje protivpožarnih pravila predviđena je kazna do 42 evra. Ostavljanje upaljene cigarete koja bi izazvala požar predstavlja, po novim pravilima, krivično delo.

Ovim povodom oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je rekao da ruska vlada odobrava sve odluke čiji je cilj spasavanje ljudskih života, prenosi Tas s.



Peskov je napomenuo i da ruski predsednik Vladimir Putin, koji podržava zdrav način života, ne gleda s odobravanjem na pušače.

- Predsednik nikada nije odobravao pušenje jer je pristalica zdravog načina života- rekao je Peskov, dodajući da samo nekolicina ljudi iz bližeg Putinovog okruženja puši i da se oni mogu "nabrojati na prste jedne ruke".

- Pušenje danas nije popularno, što je ohrabrujuće- dodao je Peskov.

Zvaničnik ruskog Ministarstva za vanredne situacije je poručio da izmene propisa nisu uperene protiv pušača.

ZABRANJENO PUŠENJE ZA MLAĐE OD 100 GODINA?! Havaji uvode drakonske mere!


Statistički podaci pokazuju da je više od 2.000 požara u Rusiji prošle godine upravo izbilo na terasama. To je dva puta više u odnosu na podatke iz 2016. godine. U 60 odsto slučajeva, požar je izbio zbog pušenja na terasama, navodi ruska agencija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija