• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: national geographic

07.10.2019

12:02

NAJSTARIJI NEMAČKI NOSOROG PROSLAVIO 50. ROĐENDAN! Uprkos godinama, Natala izgleda odlično! (FOTO)

Zanimljivosti

NAJSTARIJI NEMAČKI NOSOROG PROSLAVIO 50. ROĐENDAN! Uprkos godinama, Natala izgleda odlično! (FOTO)

Podeli vest

Natalin tačan datum rođenja nije poznat, ali se zna da je uhvaćena 2. septembra 1970. u Južnoj Africi. Trgovac životinjama doveo ju je u zoološki vrt Ruhr u gradu Gelsenkirčenu, na severozapadu Nemačke

Zoološki vrt u nemačkom Dortmundu proslavio je 50. rođendan najstarijeg nemačkog nosoroga, ženke Natale.

Natala je rođena u septembru 1969. u Južnoj Africi, a u Dortmundu živi od 2006. godine, objavile su gradske vlasti.

Natala je jedna od četiri najstarijih pripadnika svoje vrste u Evropi.

-Nosorozi koji žive u divljini obično ne dožive te godine- navodi portparol gradskih vlasti.



 

Natalin tačan datum rođenja nije poznat, ali se zna da je uhvaćena 2. septembra 1970. u Južnoj Africi. Trgovac životinjama doveo ju je u zoološki vrt Ruhr u gradu Gelsenkirčenu, na severozapadu Nemačke.



(VIDEO) NOSOROG SE PONAŠA KAO PAS! Trči kao lud!

Potom je Natala živela u Muensteru, Erfurtu i Šverinu da bi se napokon skrasila u Dortmundu. Majka je petoro mladih nosoroga, piše jutarnji.hr. U dortmundskom zoološkom vrtu svoje pozne godine Natala provodi u društvu tri nosoroga.

-Uprkos godinama, Natala dobro izgleda- navodi portparol.

Ako je lepo vreme, ponekad se pridruži mladim ženkama nosoroga u jurnjavi na otvorenom području zoološkog vrta. Natala je teška oko dve tone iako je poslednjih godina smršala zbog ulaska u starije životno razdoblje. Takođe, pati od problema sa zubima i već je izgubila kutnjake.

Kako bi obeležio okrugli rođendan svoje velike štićenice, zoološki vrt sprema se da organizuje dan posvećen nosorozima, tokom kojeg će posetioci moći da nauče nešto o tome kako se drže i čuvaju nosorozi, a takođe i o pretnjama s kojima se suočavaju.



BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija