• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

08.10.2019

15:14

ŠTENE PREŽIVELO MESEC DANA ZAROBLJENO POD RUŠEVINAMA! Uslovi su bili katastrofalni, pio je kišnicu! (FOTO)

Zanimljivosti

ŠTENE PREŽIVELO MESEC DANA ZAROBLJENO POD RUŠEVINAMA! Uslovi su bili katastrofalni, pio je kišnicu! (FOTO)

Podeli vest

Prošlo je mesec dana od kada je uragan Dorijan na Bahamima usmrtio najmanje 50 ljudi. Tokom potrage za nestalim licima, u ruševinama je pronađeno štene koje je mesec dana živelo zahvaljujući – kišnici

U potrazi za nestalima, koriste se bespilotne letelice i infracrveno svetlo. Jedna takva letelica detektovala je znake života u ruševinama, i nakon pretrage, ispod gomila, uglavnom metalnog otpada, volonteri su pronašli živo štene mešanca. 



 

-Čudo je što je ovaj mali pas preživeo u uslovima u kojima se nalazio- rekla je u Lori Simons, predsednica i osnivačica organizacije „Big dog ranč reskju“.

Muško štene je pronađeno u blizini luke Marš, nekada najgušće naseljenom delu na ostrvu Veliki Abako.

To je tek jedna od 150 životinja koje su spasilačke ekipe, posle udara uragana prenele u SAD.

-Često nalazimo preživele kućne ljubimce u blizini njihovog doma, neke vratimo vlasnicima, dok neki čekaju nove staratelje- dodala je Simonsova.

Volonter Šon Ajrajon je sa štenetom proveo prve minute i dao mu hranu iz konzerve, kako bi stekao poverenje. Iako su mu se, kako kaže Šon, kroz kožu nazirala rebra, pas je počeo da maše repom. Stavili su mu povodac, ali pas nije mogao da hoda. Bio je miran dok su ga izneli iz ruševina.



NEVEROVATNA LJUBAV PREMA HRANI! (VIDEO)

Iz organizacije „Big dog ranč reskju“ navode da je pas, kada je stigao u njihove prostorije, „bio anemičan i jedva živ i da su rešili da ga odmah transportuju na Floridu“.

Simonsova je izjavila da je pas preživeo samo zahvaljujući kišnici iz rupe pored koje je bio zarobljen. U skloništu su konstatovali problem sa mišićima, nastao zbog nemogućnosti kretanja i težinu od samo devet kilograma, u odnosu na 20, koliko bi trebalo da ima, pošto je štene staro godinu dana.

Pas je sada na terapiji antibioticima, obezbeđena mu je balansirana ishrana i fizikalna terapija koji će mu pomoći da povrati mišićni tonus. Njegovi spasioci očekuju da će se oporaviti.

Navode i da će sačekati 30 dana da se njegovi vlasnici jave. U slučaju da se ne oglase, kada taj period protekne, daće ga na usvajanje.

Spasioci su mu u međuvremenu dali ime Čudo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija