• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.10.2019

15:33

ODMAH JE UBIJTE! Pojavila se SMRTONOSNA RIBA koja može da DIŠE NA KOPNU! Toliko je užasna da je bila INSPIRACIJA ZA HOROR FILMOVE!

Zanimljivosti

ODMAH JE UBIJTE! Pojavila se SMRTONOSNA RIBA koja može da DIŠE NA KOPNU! Toliko je užasna da je bila INSPIRACIJA ZA HOROR FILMOVE!

Podeli vest

Severna zmijoglava riba invazivna je riblja vrsta koja može da diše i preživi na kopnu i primećena je nedavno u američkoj državi Džordžiji, a nadležni su upozorili javnost da ubiju svaku jedinku koju primete.

 - Odmah je ubijte. Ne puštajte je - glasi kratko i jasno upustvo, a naučnici se nadaju daće uspeti da zaustave njeno širenje.

- Zahvaljujući brzom izveštaju ribara, naši zaposleni su mogli da istraže i potvrde prisustvo ove vrste u vodi. Trenutno preduzimamo korake kako bismo odredili jesu li se proširili izvan ove vode, i nadamo se da ćemo to sprečiti - zaključio je. 

Severna zmijoglava slatkovodna je riba koja nastanjuje sever Kine, a u Aziji je njeno meso delikates, ali se sve češće viđa u Americi.

Riba ima šiljasto usko telo i može da naraste i do metra dužine. Zmijoglava je predator koji predstavlja veliku pretnju rečnom životu. Mresti se nekoliko puta godišnje, a u tom periodu ženke mogu položiti i do 100.000 jaja. Zbog toga ova vrsta lako preuzima dominaciju and ekosistemima i uništava drugim vrstama šansu za preživljavanje. Kako bi bila što otpornija, vrsta je razvila respiratorne organe koji joj omogućuju da diše i na kopnu. Bez vode može preživeti i po nekoliko dana što joj je sasvim dovoljno da pronađe novo vodeno stanište, prenosi 100 posto.hr.

Prvi puta je u SAD-u privukla pažnju kada je otkrivena 2002. u ribnjaku jezera u Merilendu. Vlast je donela odluku da se njeno stanište otruje te da se uništi oko 500  jedinki. Događaj je inspirisao dva horora iz 2004. 'Teror zmijoglave ribe' i 'Riba Frankeštajn'. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija