• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nationalgeographic/informer.rs

17.10.2019

22:36

OVAJ GRAD JE NAJSKUPLJI NA SVETU! Razmislite dva puta pre nego što ga posetite!

Zanimljivosti

OVAJ GRAD JE NAJSKUPLJI NA SVETU! Razmislite dva puta pre nego što ga posetite!

Podeli vest

Jedan grad zadržao je ubedljivo prvo mesto najskupljeg grada drugu godinu zaredom

Doživeti sve što novi grad može da ponudi mnogo je lakše kada sebi to možete da priuštite. Da li ćete izaći i jesti ili voziti se taksijem ili ne, svakako će se odraziti na debljinu vašeg novčanika, ali to obično zavisi od toga u kom delu sveta se nalazite. Ako želite da uštedite novac u inostranstvu, razmislite dva puta pre nego što posetite Hongkong - to je najskuplji grad na svetu.

Da bi odredila najskuplji grad na svetu, firma za konsalting o ljudskim resursima Mercer razmotrila je niz faktora, uključujući troškove smeštaja, prevoza, hrane, odeće, robe za domaćinstvo i zabavu. U svemu tome se na prvom mestu izdvojio Hongkong. Ovo je druga godina za redom da se azijski grad nađe na ovom “počasnom” mestu.

Od top 10 najskupljih gradova, sedam ih se nalazi u Aziji. Na drugom mestu našao se Tokio, a odmah iza njega je Singapur. Jedini neazijski gradovi koji se rangiraju među prvih 10 su Cirih, Ašbabat i Njujork.

BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija