• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

27.10.2019

09:36

(FOTO) ZA LJUBITELJE JEZIVIH PRIČA! Grad u kojem na kalendarima još uvek piše 1692. godina!

Zanimljivosti

(FOTO) ZA LJUBITELJE JEZIVIH PRIČA! Grad u kojem na kalendarima još uvek piše 1692. godina!

Podeli vest

Ljubitelji Noći veštica i jezivih priča verovatno su čuli za grad Salem i čuvena suđenja koja su se ovde odigrala. Nakon što su sve veštice i vešci osuđeni na smrt, ovaj grad postaje inspiracija mnogim piscima koji su kroz svoja dela učinili da Salem postane “Grad veštica“

U ovom gradu “sve se vrti“ oko veštičarenja, pa je, posebno u susret Noći veštica, nezaobilazno obići Muzej Veštica, u kojem se turisti upoznaju sa detaljima suđenja iz 1692. godine. U muzeju se može videti i različito shvatanje i (ne)prihvatanje veštica kroz istoriju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели dixie ? (@witchvoid) дана 24. Окт 2019. у 1:42 PDT

Muzej tamnica za veštice je mesto gde se za posetioce priređuju predstave koje prikazuju čuvena suđenja vešticama. Muzej je napravljen po ugledu na mesta gde su žene i muškarci optuženi za nedozvoljene radnje bili zatvarani i mučeni. A muzej je omogućio vođenje do lokacija gde su se tamnice zaista nalazile.

LUDILO! Flaša viskija iz 1926. godine prodata za 1,7 miliona evra!

Jedina građevina koja je “bila svedok“ vešticama 1692. godine je Kuća veštice, a u gladu postoji još nekoliko veoma starih zdanja koju su otvorena za one koji vole stara, mračna, misteriozna i pomalo romantična mesta.

TRAGEDIJA NA SVAKOM KORAKU, TO JE NAŠA SUDBINA! Ovako je o MLADOJ BOSNI pisao SRPSKI NOBELOVAC! (VIDEO)

U Salemu je kupovina veoma popularna i važna stvar. Ne zato što se ovde nalaze veliki trgovinski centri, već zbog originalnih kostima, nakit u gotik stilu, “starinski“ predmei i suveniri, knjige sa “požutelim“ stranicama, garderobi sa motivima veštica i paranormalnog...

 

NOVA TEORIJA O KULTNOJ SLICI KRIK! Šta je Munk zapravo želeo da naslika?! (FOTO/VIDEO)

Muzej noćne more je mesto za ljubitelje horor filmova, a ovde se nalazi i voštana figura Frankeštajna u prirodnoj veličini.



Za upoznavanje grada, treba se prijaviti na noćnu “ukletu“ turu, koja obilazi sva mesta na kojima su se navodno dešavali rituali.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija