• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

11.11.2019

15:27

JELKA OD 23,5 METARA OBORILA PROŠLOGODIŠNJI REKORD! Tradicionalno božićno drvce u Rokfelerovom centru SVE VEĆE! (VIDEO)

Zanimljivosti

JELKA OD 23,5 METARA OBORILA PROŠLOGODIŠNJI REKORD! Tradicionalno božićno drvce u Rokfelerovom centru SVE VEĆE! (VIDEO)

Podeli vest

Norveška smreka od 23,5 metra koja je kupljena kao mladica pre 60 godina postavljena je u Rokfeler centru u Njujorku kao najava predstojećih božićnih praznika

Kerol Šulc je sadnicu kupila 1959. godine i držala je na stolu. Posadila ju je u svoje dvorište posle božićne sezone i posmatrala kako raste, prenosi AP.

Foto: Printscreen You Tube

 

Šulc i njen pratilac Ričard O'Donel su 2010. godine otišli na veb sajt Rockefeler Centra i "kandidovali" drvo. Pre nekoliko meseci saznali su da je baš njihova smreka izabrana za najčuveniju božićnu jelku na svetu.

Drvo je u četvrtak posečeno i dizalicom utovareno na kamion. Ceremonija paljenja ukrasnih lampica biće održana 4. decembra.

KUBURA JE PREVARIO JAVNO, A ONDA JE ONA NJEGA SA STARIJIM MUŠKARCEM! Evo šta prvi put posle SKANDALA Marija Savić Srećković kaže


Prošlogodišnja jelka, takođe norveška smreka, bila je visoka 23 metra i teška 17 tona.

Prva Rokfelerova jelka postavljena je 1931. godine, tokom izgradnje Centra, kada su radnici sakupili novac i kupili jelku visoku šest metara koju su zatim ukrasili.

Dve godine kasnije Rokfeler Centar je odlučio da to postane tradicija i održao prvo zvanično paljenje lampica 1933. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija