• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.01.2020

14:33

DAVID KUPIO SAT ZA 350 $ PRE 40 GODINA, a kada je na aukciji saznao koliko sada vredi, SRUŠIO SE! (VIDEO)

Zanimljivosti

DAVID KUPIO SAT ZA 350 $ PRE 40 GODINA, a kada je na aukciji saznao koliko sada vredi, SRUŠIO SE! (VIDEO)

Podeli vest

David je doneo svoj Roleks sat koji je 1974. godine kupio za 345.97 dolara na izložbu antikviteta ne bi li procenio njegovu sadašnju vrednost, kada je čuo cifru, zamalo je pao u nesvest!

Naime, David koji je inače ronilac je kupio ovaj sat upravo za te potrebe. Međutim, kada ga je otvorio, ipak je odlučio da sačuva jer mu je bio previše "fin" za slanu vodu u kojoj je tako često boravio.

Nekoliko decenija ga nije ni vadio iz kutije, a onda je odlučio da dođe na izložbu antikviteta i sazna koja mu je sada vrednost.

Ovaj sat sada vredi 400.000 dolara! Međutim, tu nije bio kraj, procenitelj je nastavio da, zbog toga što je dobro očuvan, sat može vredeti između 500 i 700 hiljada dolara!

Foto: Printscreen

Ubrzo nakon što je dobio sat, za koji je tada izdvojio mesečnu platu i na njega čak dobio popust odlučio je kako nema svrhe da ga koristi za ronjenje. Umesto toga, čuvao je sat u kutiji skoro 40 godina, vadeći ga samo nekoliko puta da proveri u kakvom je stanju.

Tada nije ni slutio koliku vrednost mu je podigao upravo zato što je sačuvao sva originalna dokumenta, uputstva i sve papire koje su išli uz njega.

Foto: Printscreen

David se pojavio u tv emisiji ''Antiques Roadshow'' kanala PBS sa svojim nenošenim Rolex Oyster Cosmograph reference satom broj 6263 u nadi da će saznati koliko vredi.

Ovaj šou "putuje širom zemlje tražeći zaboravljena blaga Amerike". Epizoda, emitovana u ponedeljak uveče, u kojoj je učestvovao i čovek sa Roleks satom, bila je snimljena u Severnoj Dakoti.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
QQLELE

pre 4 godine

Ovo je samo Rolexova propaganda. Sada ce ljudi sirom sveta da kupuju rolekse , cekajuci da sledece godine budu milioneri.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija