• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso.rs/informer.rs

07.02.2020

22:42

AKO STE PORUČIVALI SA ALIEKSPRESA, NAČEKAĆETE SE! Zbog koronavirusa obustavljeni letovi, a samim tim i DOSTAVA POŠILJKI! A evo šta je sa vašim novcem... (FOTO)

Zanimljivosti

AKO STE PORUČIVALI SA ALIEKSPRESA, NAČEKAĆETE SE! Zbog koronavirusa obustavljeni letovi, a samim tim i DOSTAVA POŠILJKI! A evo šta je sa vašim novcem... (FOTO)

Podeli vest

Onemogućeni letovi od kineskih gradova do Evrope i Srbije

Pošta Srbije je korisnike zamolila za razumevanje, jer je saobraćaj obustavljen do daljnjeg, pa se ne zna kada će naručeni paketi stići.

Iako su kompanije letove obustavile prvenstveno zbog putnika i prevencije opasnosti od širenja koronavirusa, ni pošiljke zapravo ne mogu do Srbije jer stižu istim putem.

KORONAVIRUS HARA, A VI KUPUJETE PROIZVODE ONLAJN IZ KINE? Evo koliko je to bezbedno!

To znači da paketi naručeni preko Aliekspresa iz Kine u ovom trenutku neće moći da budu isporučeni na našem području.

Foto: printscreen Facebook

Prema onome što se piše na društvenim mrežama novac se automatski refundira ukoliko ste skoro poručili nešto sa ovog sajta za onlajn kupovinu.

Foto: printscreen Facebook

U Pošti Srbije kažu da se ne zna tačan broj pošiljki koje su na čekanju, ali da će korisnici usluga o svim promenama biti pravovremeno obaveštavani.

SKANDALOZNO! Ovo naša deca čitaju! KRV, NASILJE, ODSEČENE RUKE u zbirci bajki koju će da pamte čitav život i to po KOŠMARIMA! (GALERIJA/VIDEO)

U Srbiji je inače platforma Aliekspres veoma popularna za kupovinu, a pošiljke se inače mogu čekati i po nekoliko meseci, što zavisi i od toga u kom skladištu se zapravo naručena roba nalazi.

Anketa

Foto: ap photo

Naša zemlja nije jedina koja se suočila sa problemom. Od subote je više od 250.000 naručenih paketa koji su trebali biti isporučeni kupcima u Hrvatskoj takođe ostali u skladištima u Kini.

Virus se ne može preneti paketima iz inostranstva

Ineče, korona virus, koji je u Kini odneo više od 600 života od januara kada je izbila epidemija, a zraženo je više od 31.000 osoba, ne može se preneti na građane Srbije putem predmeta naručenih s inostranih sajtova za kupovinu, poručuju domaći epidemiolozi.

RADNICI PROŽIVLJAVAJU PAKAO: Teraju ih da pakuju 700 pošiljki po satu, PIJU LEKOVE, rade kao ROBOTI! (FOTO)

Naime, priče koje su se pojavile prvenstveno na društvenim mrežama, da se virus može preneti i putem paketa poručenih iz inostranstva nisu tačne.

Prema rečima epidemiologa Zorana Radovanovića, koronavirus ipak nije toliko otporan da bi mogao da opstane tokom transporta robe iz Kine do naše zemlje, te nas porudžbine iz te zemlje ne mogu zaraziti.

- To bi važilo za neke otpornije viruse, ali ne i za koronavirus koji opstaje tek nekoliko sati. Bolest može da se prenese sa sitnih glodara, sa kokošijih i drugih jaja živine. Kada bi se transportovale te namirnice, onda bi postojala opasnost - izjavio je ranije Radovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija