• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

06.03.2020

07:04

(FOTO) TURISTA SLIKAO IDILIČAN MORSKI PEJZAŽ Kad je malo bolje pogledao, shvatio je da je slučajno snimio JEDNU OD NAJMISTERIOZNIJIH STVARI NA SVETU

Zanimljivosti

(FOTO) TURISTA SLIKAO IDILIČAN MORSKI PEJZAŽ Kad je malo bolje pogledao, shvatio je da je slučajno snimio JEDNU OD NAJMISTERIOZNIJIH STVARI NA SVETU

Podeli vest

Jedan turista nije ni slutio šta je uspeo da zabeleži fotoaparatom.

Američki magazin „Forbs“ objavio je fotografiju kubanske podmornice tipa „Delfin“ – jedine podmornice u zemlji, ali ujedno i jedne od najtajanstvenijih podmornica.

Prema pisanju lista, „Delfin“ je jedna od najbolje skrivanih podmornica, s obzirom na to da je ranije samo jednom snimljena, ali su fotografije bile nejasne.

„Dve fotografije za 15 godina – e to je tajanstvenost! Imamo i nekoliko komercijalnih satelitskih snimaka i nekoliko referenci u kubanskim izvorima, ali mi malo šta znamo o toj podmornici“, ističe autor članka.

 

 

 - Kada je turista fotografisao slikovitu luku u Havani, nisu bili svesni vrednosti onoga što se nalazi na fotografiji - piše ispod footgrafije na Tviteru.

Kako se navodi, kubanska flota trenutno koristi staru sovjetsku tehniku, prepravljene ribarske brodove, kao i svoje torpedne cevi.

Američki magazin zaključuje da je podmornica „Delfin“ najverovatnije napravljena na Kubi na sličan način.

Podmornica je prilično mala – duga je svega 70 stopa (oko 21 metar), što znači da ima deplasman od oko 100 tona. Njenu posadu čini pet osoba.

„Delfin“ je aktivan između glavnog grada – Havane i pomorske baze u Kabanasu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Senovic

pre 4 godine

Где је слика те подморнице који је усликао тај што је сликао пејзаже.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija