• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fokus/informer.rs

15.03.2020

15:51

(VIDEO) OVA NEMICA VEĆ 5 GODINA HODA BOSA! Nikad se nisam prehladila i rešila sam MNOGE ZDRAVSTVENE PROBLEME!

Zanimljivosti

(VIDEO) OVA NEMICA VEĆ 5 GODINA HODA BOSA! Nikad se nisam prehladila i rešila sam MNOGE ZDRAVSTVENE PROBLEME!

Podeli vest

Sabrina Foks ide bosa od 2014. godine, najmanje 80 odsto vremena. Vratila je slobodu svojim stopalima, probudila ih je i spoznala da obuća nije uvek potrebna...

Sabina kaže da se više puta posekla po rukama nego što je nagazila na staklo i kaže da su cipele neophodne stopalima samo kada i rukavice šakama: radi zaštite od toplote i hladnoće.

Nemačka spisateljica, voditeljka i terapeutkinja, naprečac je odlučila da izuje obuću i hoda bosa po svetu, pošto je pročitala knjigu o tome kako se zdravo hoda.

Foto: Pixabay

ŠPANSKA GROZNICA USMRTILA IZMEĐU 50 i 100 MILIONA LJUDI! Pre 100 godina desila se jedna od najtragičnijih pandemija ikada!

IZBEGAVATE IZLAZAK IZ KUĆE? Posetite OVIH 12 MUZEJA iz udobnosti vaše fotelje - Sve što treba da uradite je da KLIKNETE LINK!

 

- Već godinama hodam bosa: kod kuće, na livadi, ponekad u šumi... Mnoge sam podstakla da se i sami izuju. Mislim da je važno da osetimo zemlju, tlo pod nogama, a samim tim i sebe - izjavila je za “Fokus”.

Nemica iz Minhena kaže da joj je mnogo lakše već zbog toga što ne mora da vuče obuću na putovanja.

- Sada imam mnogo više mesta u koferu.

Otkad hoda bosa, stopala su joj mnogo zdravija.

(VIDEO) KADA POGLEDATE ovaj snimak biće vam jasno zašto se zove "DVA PRSTA OD SMRTI"

- Nekada nije dolazilo u obzir da hodam bez flastera protiv žuljeva... Večito sam tragala za savršenom obućom, cipelama u kojima me noge neće boleti. Tek kada sam se otarasila cipela shvatila sam da sam oduvek imala “savršenu obuću”: stopala.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Primetila je da ima loše držanje, da joj je trup, kada stoji, pomalo nagnut unapred. Nije mogla dugo da stoji i stalno ju je boleo lumbalni deo kičme. Vrat joj je bio ukočen.

- Sve te probleme sada više nemam - kaže Sabrina i dodaje da je naučila da hoda kao što hodaju mala deca. Oni gaze celim stopalom, pri čemu prednji deo stopala poslednji dodirne zemlju. Zahvaljujući tome, opterećenje na celo telo pri svakom koraku je mnogo blaže.

(VIDEO) OVO JE NAJVEĆA MISTERIJA MARSA! Otkriće s ovog snimka menja sve što smo znali o "crvenoj planeti", "GARAŽA" ZA VANZEMALJSKE BRODOVE JOŠ JE U FUNKCIJI!

- Kada nosimo obuću takav hod nije moguć i mi, hteli-nehteli, prvo zgazimo na petu. Potrajalo je neko vreme pre nego što sam se navikla na nov hod i imala sam jaku upalu mišića.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Mnogi se pitaju kako joj nije hladno, ali ona kaže da se stopala koja se kreću mnogo brže zagrevaju.

ZABORAVITE NA BOL U LEĐIMA I VRATU! 6 jednostavnih, a efikasnih vežbi!

- Na dva-tri stepena moja stopala se osećaju veoma prijatno... Nisam se prehladila i nisam dobila upalu bešike - kaže Sabrina.

Sada joj se stopala ponovo prirodno kreću i oseća celo telo, od glave do pete.

- Kad hodate bosi, imate osećaj da vam je celo telo povezano. Svaki korak je vežba opažanja: toplo, hladno, meko, čvrsto, suvo, vlažno. Kakav se uzbudljiv svet otvara pod našim stopalima!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija