• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dijetamesecevemene.com

17.07.2020

12:13

PRIVLAČI NOVAC KAO MAGNET! Ova biljka mora da se nađe u svakom domu, a evo i ZBOG ČEGA!

Zanimljivosti

PRIVLAČI NOVAC KAO MAGNET! Ova biljka mora da se nađe u svakom domu, a evo i ZBOG ČEGA!

Podeli vest

Prema feng šuiju, veruje se da ova biljka može da unese blagostanje i dobru energiju u kuću

Ako želite dom da ispunite lepom energijom i napunite novčanik, unesite krasulu u kuću.

KOJI BROJ IDE U KVADRATIĆ? Ne, prevarili ste se, NIJE 6! Svi greše kod ovog odgovora, POGLEDAJTE BOLJE!

Osim što privlači sreću, ova biljka je vrlo dekorativna, a uz to još i pročišćava vazduh, pa je dobro imati je u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena. 

Japansko drvo, drvo novca, krasula sve su to nazivi za biljku čije je latinsko ime Crassula ovata. Mogu se čuti još i nazivi žad biljka ili drvo žada. Rodom je iz Južne Afrike i Mozambika. Naziv je dobila po debelim, mesnatim listovima koji podsećaju na kovanice.

Foto: Screenshot (YouTube)

Krasula je sukulentna biljka, što znači da ima debele lisove u kojima se skladišti voda. Njeno stablo je zimzeleno. Najčešće dostiže visinu do 1,5 m.

Ovalni listovi rastu duž cele grane. Ako je izloženo jakoj sunčevoj svetlosti lišće može po rubovima dobiti crvenkastu nijansu.

Krasula biljka cveta tokom zime sve do proleća, cvetovi su beli i bledo žuti, vrlo prijatnog mirisa i zvezdastog oblika.

Uzgoj i održavanje

Nega krasule je veoma jednostavna i ne zahteva posebno veliku pažnju, pa je i početnici mogu uspešno uzgajati. Veoma je otporna, podnosi sušu i može preživeti čak i ako niste sasvim brižni i ne zalivate je redovno.

Treba je staviti na osunčano mesto i pobrinuti se da nije direktno izloženo sunčevim zracima.

Za dobro zdravlje ove biljke važno je da redovno ukljanjate osušene grančice i lišće. Listove drveta novca obrišite svakog meseca krpom koja je nakvašena vodom sobne temperature.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija