• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2020

21:09

OPŠTA PANIKA U SRBIJI! Pamtiće se 1999. godina ne samo zbog NATO-a! LETOVI otkazani, SPUŠTENE ROLETNE, a evo ZAŠTO!

Zanimljivosti

OPŠTA PANIKA U SRBIJI! Pamtiće se 1999. godina ne samo zbog NATO-a! LETOVI otkazani, SPUŠTENE ROLETNE, a evo ZAŠTO!

Podeli vest

Mnogi se sećaju!

Većina građana Srbije 1999. godinu, pored bombardovanja SR Jugoslavije od strane NATO pakta, pamti i po jednom događaju. Naime, mnogi se sećaju verovatno najpoznatijeg pomračenja Sunca na našim prostorima.

NAJTUŽNIJA SRPSKA IMENA! Roditelji ih daju deci, a ni NE ZNAJU njihovo pravo značenje! Ime STADIJA ima tužnu PROŠLOST!

Tačno 11. avgusta 1999. godine desilo se pomračenje Sunca koje se videlo u delovima Evrope, Bliskog istoka i Azije. Tada je u narodu vladala jedna doza prave opšte histerije i panike.

Tog 11. avgusta ulice su bile puste u srpskim gradovima.

Vlasti u Srbiji upozoravale su tada građane da, pre samog pomračenja Sunca, navuku roletne, udalje se od prozora i ostanu u svom domu dok sam prirodni fenomen ne prođe.

GAĐAO KOMŠIJU TANJIROM SA TERASE! A onda ga je kazna stigla, U SLEDEĆOJ SEKUNDI JE PAO! (HIT VIDEO)

“U zatvorenoj prostoriji, bilo kod kuće, ili pak na radnom mestu, treba spustiti roletne na prozorima, ili se udaljiti od prozora, kako pogled ne bi nesvesno bio upućen prema Suncu, a bez zaštitnih sredstava”, bila je poruka iz Dnevnika RTS-a 1999. godine, kao i da:

“Ko ne mora, posebno deca i stariji, ne treba da izlaze iz kuće za vreme pomračenja niti da posmatraju pojavu”.

Tada su data upozorenja putem medija na ubrzan rad srca, grčeve u želucu, svrab kože, skok pritiska ili šećera, pa čak i na učestalo mokrenje.

Nadležni su te godine građanima poručivali svašta od toga da će delimično ili potpuno oslepeti, pa do toga da je potrebno da sklone decu od zračenja. Celo pomračenje Sunca bilo je medijski predstavljeno kao neki smak sveta.Tokom sat i po ovog prirodnog fenomena gradovi u našoj zemlji bili su potpuno pusti.

BILA JE NAJMLAĐI DIPLOMIRANI STUDENT! Jelicu Sretenović je OTAC NAPUSTO, MUŽ joj je iznenada UMRO - Gluma je SPASILA!

Bilo je i onih “hrabrih” koji su odlučili da ipak posmatraju taj prirodni fenomen pa su izašli napolje i gledali pomračenje Sunca kroz maske za zavarivanje, nagaravljena stakla i druga pomoćna sredstva.

Isto tako, tog 11. avgusta nisu radile prodavnice, državne ustanove i banke, a čak je i naš tadašnji nacionalni avio-prevoznik JAT otkazao letove do 2 popodne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija