• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Worlddogfinder

11.08.2020

22:06

OVO JE LISTA 5 NAJAGRESIVNIJIH RASA PASA NA SVETU! Ponekad su čak i VLASNICI UGROŽENI, da li se slažete?

Zanimljivosti

OVO JE LISTA 5 NAJAGRESIVNIJIH RASA PASA NA SVETU! Ponekad su čak i VLASNICI UGROŽENI, da li se slažete?

Podeli vest

Pas je čovekov najbolji prijatelj. On vlasnika zabavlja, štiti i brani. Međutim, neki psi mogu da postanu agresivni prema strancima, pa čak ih i napadu ako osete da je njihov vlasnik ugrožen.

Ovo je pet najopasnijih rasa, prema pisanju stranice World Dog Finder.

Nemački ovčar

Ovo je jedna od najpopularnijih rasa današnjice, iako imaju reputaciju kao jedna od najopasnijih. Zbog svojih karakteristika ovi psi se najčešće koriste u vojne i policijske svrhe. Teški su između 30 i 45 kilograma. Inteligentni su, samouvereni, oprezni i neustrašivi, zbog čega ih policija i najviše koristi. Nemački ovčari nisu najbolji izbor za nove vlasnike psa. Kao i svaka druga rasa, i nemački ovčari uz pravilnu dresuru mogu biti odlični porodični psi.

 

 

Brazilska doga

Zove se još i brazilski mastif, a veoma je agresivna i zaštitnički nastrojena pasmina što ih čini odličnim čuvarima. Nisu najbolji izbor za neiskusne vlasnike. Čak i uz socijalizaciju i trening, brazilska doga će uvek biti čuvar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hulk 16 meses. @hulk_filabrasileiro

A post shared by fila brasileiro (@filabrasileiro_) on Aug 19, 2018 at 8:02am PDT

 

Kanarski pas

Kanarski pas je veoma snažna, masivna i inteligentna rasa. Ovim psima potrebna je rana socijalizacija i trening. Zbog svog jakog nagona za lov, ne odgovaraju najbolje neiskusnim vlasnicima. Ako im ne obezbedite dovoljno aktivnosti mogu postati destruktivni, kao što prenosi Worlddogfinder.

 

 

Rotvajler

To su mišićavi psi, širokih grudi, jakih, ravnih leđa i snažnih nogu.Vrlo su odani i privrženi i u bilo kojoj situaciji spremni da odbrane svog vlasnika, porodicu i dom.Kada oseti opasnost, istog trenutka kreće u akciju zbog svog veoma razvijenog borbenog i zaštitničkog instinkta. Nikada ne laje bez razloga. Potrebna mu je sloboda, i ne podnosi da ostane suviše dugo vezan. Može da bude veoma disciplinovan ako njegov vlasnik ima dovoljno autoriteta.

Anketa

 

 

Pit Bul

Nažalost, ova rasa je najviše korišćena za borbe pasa u svim delovima sveta. Takođe je proglašen najopasnijim psom u Americi. Oni su izuzetno snažni psi sa zastrašujuće jakim ugrizom, zbog toga ne čudi da ih se mnogo ljudi boji. Ovi psi su nekada imali nadimak psi dadilje, ali nakon svih negativnih novosti vezanih za pit bulove, većina ih doživljava potpuno drugačije. Opasni su i mogu biti agresivni, ali uz pravilan trening i ranu socijalizaciju, mogu postati fenomenalni kućni ljubimci.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mima

pre 3 godine

Citala sam da strucnjaci kazu ko ima ovakve pse voli da dominira nad ljudima, ovo nikako ne mogu biti kucni ljubimci, pogotovo bih hapsila ove sto drze pit bulove za borbu, a zive u naseljenim mestima

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija