• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

14.08.2020

10:43

ČESTO RAZGOVARATE SAMI SA SOBOM? Psiholozi otkrivaju šta to USTVARI ZNAČI

Zanimljivosti

ČESTO RAZGOVARATE SAMI SA SOBOM? Psiholozi otkrivaju šta to USTVARI ZNAČI

Podeli vest

Vođenje unutrašnjeg monologa je zadržavanje zdravog razuma u stresnim situacijama, a nikako nije znak ludila, tvrde britanski psiholozi

Koliko puta ste uhvatili sebe u trenutku da ujutru naglas kažete sebi: "Ajde, ustaj i idi na posao?" ili tokom dana:"Sad treba da uradim ovo"...

OČI U OČI SA MEDVEDOM! Kreneš na put kad ono ispred tebe OVO JEZIVO STVORENJE! Baš je ljut... (VIDEO)

To nije ništa neobično i ne treba da vas plaši! Posebno ukoliko ste izloženi stresu ili ste zbog nečega posebno nervozni.Niste sišli s uma, ne brinite!

Stručnjaci objašnjavaju da većina ljudi ima svoj unutrašnji glas koji ih vodi, motiviše, hvali ali i im se i podsmeva.

Taj glas sve vreme "živi" u našim glavama, ali povremeno, te toga nismo svesni, samo taj glas izgovaramo naglas.

Dajemo sebi uputstva

Postoji nekoliko naučnih objašnjena zašto do toga dolazi. U knjizi My Stroke of Insight kao glavni razlog piše kako to nije znak ludila, nego način na koji mozgu dajemo uputstva i naređenja, te je mozak više fokusiran.

Psiholozi navode kako je to govor kojeg automatski koristimo još od ranog detinjstva.

To rade i deca

I deca često pričaju sama sa sobom i to instinktivno, kao jedan od načina na koji uče, kažu psiholozi. Međutim, okolina nas zbog neznanja, kao decu ućutkava i govori da ne pričamo sami sa sobom, upravo zbog verovanja da je reč o poremećaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija