• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

10.09.2020

18:28

"NE DAM JE U KLANICU, MNOGO JE VOLIM" Ovo je priča o kobili Loli i deki iz Srbije koji više nije mogao da je čuva!

Zanimljivosti

"NE DAM JE U KLANICU, MNOGO JE VOLIM" Ovo je priča o kobili Loli i deki iz Srbije koji više nije mogao da je čuva!

Podeli vest

Emotivna i neobična priča o kobili Loli i njenom vlasniku, koja je objavljena pre nekoliko dana na Fejsbuk stranici Azila za konje "Staro Brdo" brzo je privukla pažnju i raznežila mnoge korisnike ove društvene mreže.

Naime, kako se navodi u objavi, azil je dobio informaciju da jedan deka želi da stupi sa njima u kontakt kako bi svoju kobilu smestio kod njih, što ih je iznenadilo, s obzirom na to da se ovakve stvari ne dešavaju često u Srbiji.

Otišli su da provere o čemu se radi, a ono što su tamo čuli i videli nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

"Kada smo tamo stigli, sačekao nas je deka koji jedva hoda, pomažući se štapom, i poveo nas do stare, već oronule štale kakve su se nekada gradile. U njoj divna, sitna kobila. Kaže, ovo je poslednji konj u selu, više nema nijednog. Ni on nju više ne može da čuva, jedva se i o sebi brine. Nema više ni snage kao nekad, stigle su ga godine i težak život, ne može ni da radi oko nje kao pre. Ali, uprkos svemu, ne želi da je proda. Ne želi da se o njoj loše brinu ili da je neko možda da u klanicu na kraju. Previše je voli. Iako bi tim novcem sigurno neki mesec imao da bolje živi, ne pada mu na pamet da to uradi, već želi da je smesti u azil, da bude na sigurnom. Ništa ne traži, ništa mu ne treba, samo da zna da je ona dobro. Toliko nas je sve to pogodilo, da i sa vama moramo da podelimo, a mi ćemo ga već obilaziti, da mu se nađemo kada zatreba", poručili su iz azila i objasnili šta je sve potrebno kako bi Lola odmah dobila odgovarajuću negu.

Nesvakidašnja priča o Loli i njenom vlasniku pravi je dokaz neraskidive ljubavi i prijateljstva između čoveka i životinja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija