• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

22.09.2020

14:37

MRAČNA STRANA LJUDSKE LIČNOSTI! Ako se zaljubite u partnera sa OVIM OSOBINAMA doživećete PRAVI PAKAO

Zanimljivosti

MRAČNA STRANA LJUDSKE LIČNOSTI! Ako se zaljubite u partnera sa OVIM OSOBINAMA doživećete PRAVI PAKAO

Podeli vest

Niko svesno ne bira lošeg partnera. Ali, postoji jedan tip ličnosti koji uvek iznova bira pogrešne osobe za emotivne partnere

Reč je o mračnoj strani ličnosti, poznatoj kao mračna trijada- pojma koji privlači veliki interes istraživača, ali i javnosti. Ovaj koncept se sastoji od tri crte ličnosti ( makijavelizma, narcizma i psihopatije), koje nisu uključene u većinu dominantnih modela ličnosti, ali predstavljaju izvor informacija o individualnim razlikama u ličnosti nekliničke populacije.

NAUČNICI OTKRILI ZAŠTO NE PAMTITE SVOJE SNOVE! Evo kako to da PROMENITE

Mnogi 'mračni' pojedinci u početku su privlačni zbog svoje harizme, šarma, samopouzdanja i društvenosti. A onda ispliva mračna crta njihovog karaktera.

Istraživanja pokazuju da takvi partneri često varaju

Foto: Shutterstock

Šta morate znati o mračnoj trijadi?

Ljudi s ovim osobinama su skloniji problemima na poslu, posebna opasnost od njih stiže ako su na liderskim pozicijama. Imaju manjak empatije, teški su za dogovor, nezadovoljni su svojim životom, ne veruju previše u dobrotu drugih ljudi. Skloni su i počinjavanju zločina.  

Narcizam karakteriše ponos,nedostatak empatije i egoizam. Veličaju sebe, a ne brinu o drugima, pa čak ni o bližnjima. O sebi uvek najbolje pričaju, dok druge nemaju želju da hvale. Veoma su osetljivi na kritiku, te burno reaguju kad im je neko uputi.

Makijavelizam je sklon manipulisanju i iskorićavanju drugih. Nedostaje im morala i emocionalne osetljivosti prema drugima..

Psihopatiju karakteriše

kontinuirano antidruštveno ponašanje, impulsivnost, sebičluk, neosetljivost prema drugima, izostanak emocija i žaljenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija