• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.10.2020

12:57

ŠOKANTNI FENOMEN MAJKE PRIRODE! Kada su istraživači ugledali ovu pticu, OSTALI SU U NEVERICI!

Zanimljivosti

ŠOKANTNI FENOMEN MAJKE PRIRODE! Kada su istraživači ugledali ovu pticu, OSTALI SU U NEVERICI!

Podeli vest

Istraživači iz rezervata prirode Paudermil u Pensilvaniji nedavno su naišli na otkriće koje se dešava jednom u životu

Oni su pronašli polu-mušku, polu-žensku ružičastu pticu batokljuna ili još kako ga zovu trešnjara.

 

 


Ginandromorf je organizam koji sadrži i muške i ženske karakteristike. Ružičasti batokljun (trešnjar) pokazivao je da ima perje karakteristično za muške na jednoj polovini tela, a na drugoj obojenost perja kao kod ženki.

 

 

 

 


Istraživači su napravili fotografije koje pokazuju da ginandromorfni batokljun ima crno perje i ružičastu pazuh karakterističnu za muške batokljune i smeđe perje i pazuh žute boje karakteristično za ženke. Ima čak i crtu koja prolazi približno po sredini, odvajajući dve polovine.

 

 

Naučnici kažu da ako je ptica poput prethodno proučavanih ginandromorfa, njeno specifično odvajanje za muške vrste pojavljuje se i iznutra, što znači da ptica ima pola-muški, pola-ženski mozak kao i reproduktivne organe.

S obzirom na to da se ptica sada nalazi u svom neplodnom perju, ove boje i karakteristike biće izraženije kada se bude nalazila u svom plodnom perju. 

 

 


Takođe, boje prica će biti još izraženije, a linija koja deli dve strane biće očiglednija.

 

BONUS VIDEO:

KAKVE SU BRE OVO ČIZME KADA SA NJIMA NE MOGU DA HODAM PO VODI?

HIT VIDEO! Da se za glupost daju nagrade, ona bi bila Nobelovac!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija