• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Puls

27.10.2020

16:47

SVI GA ZNATE KAO ČEDU ČVORKA, a ovo je njegovo PRAVO IME! Evo kakva ANEGDOTA stoji iza njegovog NADIMKA

Zanimljivosti

SVI GA ZNATE KAO ČEDU ČVORKA, a ovo je njegovo PRAVO IME! Evo kakva ANEGDOTA stoji iza njegovog NADIMKA

Podeli vest

Smešna priča

Čeda Čvorak široj javnosti je postao poznat tek sa grupom Luna koja je obeležila muzičku pop scenu devedesetih godina. Karijera ovog kompozitora i tekstopisca počela je mnogo ranije.

U svojoj knjizi poznati muzičar napravio je osvrt na svoj život, pa je tako opisao i mnoge anegdote između ostalog i kako je dobio čuveni nadimak.

Foto: Youtube printscreeen/ TVKopernikus

- Taj nadimak sam dobio u vreme kada smo stanovali u školskoj zgradi u Novom Selu. U jednom delu školskog dvorišta moj otac je trenirao omladimsku ekipu u odbojci za opštinsko takmičenje. Igrom slučaja im je nedostajao član, pa su me, forme radi, ubacili u ćošak terena. Nakon uspešnog vraćanja jedne lopte, jedan omladinac je rekao: "Vidi ti malog Čvorka kako vrati loptu." tako postadoh i ostadoh Čvorak. Kasnije su i drugi prihvatali nadimak Čvorak kao sastavni deo mog imena, kako privatnog tako i estradnog - napisao je Čeda Čvorak.

Inače, pravo ime muzičara je Čedomir Rajačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija