• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

09.11.2020

18:38

TRIKOVI ZLATA VREDNI! Imate GLAVOBOLJU I ŠTUCATE? Ovo su najjednostavnije metode da se rešite OVIH PROBLEMA!

Zanimljivosti

TRIKOVI ZLATA VREDNI! Imate GLAVOBOLJU I ŠTUCATE? Ovo su najjednostavnije metode da se rešite OVIH PROBLEMA!

Podeli vest

Sve je lakše kada ovo znate.

U nastavku možete pročitati trikove koji će vam učiniti živote mnogo lakšim, a zbog kojih mnogi od vas imaju glavobolje. 

1. TRIK DA BRŽE ZASPITE

Često vam se dešava da se usred noći probudite i idete do kupatila, a onda posle ne možete ponovo da zaspite. Pokušajte da do kupatila odete sa jednim zatvorenim okom, jer ako su vam oba otvorena, mozak će misliti da je dan i biće vam teže da ponovo zaspite.

Foto: Shutterstock

2. RAZMRDAJTE UDOVE

Osetili ste kao da vas bocka na hiljade iglica po telu. Razlog je taj što vam je nestalo kiseonika. Dovoljno je samo da istežete vrat prema napred i nazad i stanje će se normalizovati.

3. ŠTUCANJE

U našem narodu štucanje je obično znak da nas se neko setio, a stvarni razlog je to što se vazduh ‘zarobio’ u predelu gde prolazi vazduh, kao i od previše gutanja vazduha. Kako bi vas ovo prošlo, otvorite usta i progutajte.

4. PROBADAJUĆA BOL U GLAVI

Da li vam se desilo da kad pojedete sladoled previše brzo osetite probadajuću bol u glavi. Tada vam mozak zapravo javlja da nema dovoljno toplote. Ugrejte usta i vrh usta svojim jezikom.

5. KAKO DA LAKŠE PROGUTATE TABLETU

Stavite tabletu na jezik i potrudite se da su vam usne čvrsto zatvorene oko flaše. Brzim tempom popijte vodu i progutajte tabletu. Stavite tabletu na vrh jezika, sedite u ravan položaj i uzmite gutljaj vode. Kada progutate tabletu sagnite glavu na dole i zatim nagnite ka gore.

6. TRIK PROTIV GLAVOBOLJE

Kad osetite da će vas zaboleti glava, pokušajte da vučete uho, jer će vam ovo pružiti olakšanje. Na ovaj način ćete prebaciti slepoočnu kost dovoljno da u nju uđe sveža cerebralna kičmena tečnost i da očisti područje.

Foto: Shutterstock

7. SPREČITE KIJANJE U NEZGODNO VREME

Ako se nađete u nezgodnoj situaciji, gde ne bi bilo primereno da kijate, pokušajte da zatvorite usta i prislonite čvrsto svoj jezik odmah iza zuba.

8. PREVARITE STRAH

Većina ljudi ima strah od igle, ali ovo bi vas moglo spasiti od te neprijatnosti. Potrebno je da kašljete nakon što budete osetili bol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija