• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: klix.ba

22.11.2020

11:52

MAČKE POZNAJU NAŠU RUTINU! Evo zašto nas čekaju ispred vrata!

Zanimljivosti

MAČKE POZNAJU NAŠU RUTINU! Evo zašto nas čekaju ispred vrata!

Podeli vest

Svi oni koji imaju mačku za ljubimca znaju da ona često sedi pred vratima i čeka ih kad dođu kući. Otkrivamo nekoliko razloga zašto. Za mačke je poznato da mogu biti potpuno samostalni ljubimci, ali to ne znači da ne pokazuju brigu za svoje vlasnike.

Mogu vas čuti

Nije nikakvo čudo što vaša mačka zna tačno u kojem trenutku ćete ući u kuću, jer mačke imaju izuzetno dobar sluh. One mogu detektovati veliki raspon frekvencija i imaju izoštreniji sluh od ljudi, pa i od većine pasa. Dakle, kada ulazite u vašu garažu ili lift, one to znaju, jer vas čuju. Vremenom, one počinju povezivati taj zvuk sa vašim dolaskom i spremno vas čekaju pozdraviti. A to nas dovodi do sledećeg razloga zašto vas vaša mačka čeka pred vratima.

Foto: Pixabay

Poznaju vašu rutinu

Osim dobrog sluha, mačke imaju još jedan trik kako shvatiti u koje vreme dolazite kući. Imaju odličan osećaj za vreme, tako da mogu znati tačno u koje doba dolazite. Rutina je nešto što njima daje smisao, lako im je pratiti je i omogućava im ustanoviti vreme vašeg povratka kući, naročito ako imate ustaljeni raspored koji mogu naučiti i naviknuti se na njega.

Na primer, ako dolazite kući svakog dana u 19 sati, vaša mačka će se naviknuti na to i očekivaće vas uvek u to vreme. To ne vredi samo za vaš povratak, one mogu pratiti vašu rutinu u nekoliko slučajeva, naročito ako to uključuje vreme njihovog obroka.

Žele vašu ljubav

Foto: Pixabay

Obično, kada stignemo kući, svojim ljubimcima poklanjamo pažnju ili neke grickalice, posebno kada smo proveli dosta vremena razdvojeni od njih. Potpuno je normalno pružiti im tu pažnju i ljubav nakon dolaska kući i one to vole.

Žele hranu

Osim toga što su veoma uzbuđene zbog vremena koje će provesti s vama i pažnje koju ćete im pružiti, mačke na umu mogu imati još nešto, a to je hrana. Mogu biti zaista dobre i poslušne čitavog dana i onda ne mogu dočekati biti nagrađene nekim ukusnim poslasticama koje im samo vi možete doneti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija