• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: faktor.ba/informer.rs

30.11.2020

21:59

DAJU 11.000 EVRA ZA NAJLAKŠI POSAO NA SVETU! Potrebno je samo da ležite, EVO O ČEMU SE RADI!

Zanimljivosti

DAJU 11.000 EVRA ZA NAJLAKŠI POSAO NA SVETU! Potrebno je samo da ležite, EVO O ČEMU SE RADI!

Podeli vest

Istraživanje u Nemačkoj ukupno traje dva meseca, a 12 odabranih dobrovoljaca moraće 30 dana provesti ležeći i odmarajući se u krevetu.

Ipak, postoje uslovi starosti, težine i visine - a studija Nemačkog centra (DLR) se sprovodi za NASA-u.

Učesnici studije moraju ostati u krevetu 30 dana neprekidno, s glavom koja mora biti u položaju malo niže od nogu, odnosno za šest stepeni.

Za učešće u istraživanju potrebno je ispuniti nekoliko uslova:

  • Morate imati između 24 i 55 godina
  • Indeks telesne mase BMI između 19 i 30
  • Biti visoki između 1,53 m i 1,92 m.

Uz to, podnosioci zahteva trebaju biti mentalno i fizički sposobni i zdravi, a rukovodioci studije više cene one koje zanima njena pozadina, a ne samo "zarada".

Nemački centar je i u prošlosti sprovodio slična istraživanja, koji služe za istraživanje degenerativnih promena kod astronauta. Uz strogi odmor u krevetu, treba simulirati učinke bestežinskog stanja u svemiru.

- To nije nužno laka zarada. Nije to samo ležanje i odmaranje. To je muškarcima posebno teško. Studija traje ukupno 60 dana, uključujući dve nedelje aklimatizacije i dve nedelje naknadne nege – rekla je Andrea Nitsche iz DLR-a.

Istraživanje će početi u aprilu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija