• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stil.kurir.rs

10.01.2021

17:08

ISPLIVAO TEST SA HARVARDA IZ 1869. GODINE! Natprosečno ste INTELIGENTNI ako TAČNO odgovorite na OVO PITANJE! /VIDEO/

Zanimljivosti

ISPLIVAO TEST SA HARVARDA IZ 1869. GODINE! Natprosečno ste INTELIGENTNI ako TAČNO odgovorite na OVO PITANJE! /VIDEO/

Podeli vest

Mali je broj ljudi koji mogu tačno da odgovore na ovo pitanje. Pažljivo pročitajte zadatak i pokušajte da date tačan odgovor.

Univerzitet Harvard je godinama u svetu, uz Kembridž i Oksford, poznat kao jedan od najprestižnijih i najkvalitetnijih po pitanju obrazovanja. Neki od najvećih umova današnjice su bili upravo studenti Harvarda.

Foto: Pixabay

Da li vi možete da rešite ovaj zadatak? Mala pomoć – biće vam lakše ako jednačinu postavite vizuelno.

Osim besprekornih ocena iz srednje škole, na Harvardu vas čeka i poseban i veoma pažljivo rađen test, koji zahteva inteligenciju i logiku. Sudeći po jednom Jutjub kanalu, davne 1869. godine na ovom prijemnom ispitu našao se i ovaj zadatak iz algebre:

- Muškarac je kupio sat, lanac i privezak za 216 dolara. Sat i privezak koštaju zajedno tri puta više od lanca, a lanac i privezak koštaju kao polovina sata. Koliko šta košta?

Pokušajte da rešite ovaj zadatak, a ukoliko to ne uspete, odgovor se nalazi ispod fotografije:

Foto: Pixabay

Tačan odgovor je 144, a u videu pogledajte kako su došli do tog rešenja:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
evgenije

pre 3 godine

jednačina sa tri nepoznate koja se sada uči u nižim razredima osnovne škole. meni je trebalo 5-6 minuta a siguran sam da toj deci treba manje. vremena se menjaju tako da ono što je nekada bilo strašno sada je normalno

Nije tacno

pre 3 godine

Odgovor nije tacan. Sta je 144? Pitanje je bilo: " Sta koliko kosta?" Zar ne. Pokusajte bar da lepo prepisete, a i prevedete, nemojte u Google prevodiocu samo "Copy", "Paste". Tacan odgovor je: Sat kosta 144$, Lanac 54$, a Privezak 18$.

Ma gluposti

pre 3 godine

Tačno tako. I to mi je neki test. Rešila za tri minuta. E bože, sta je vama sve problem

Svašta

pre 3 godine

Тривијалан задатак. Систем 3 линеарне једначине са 3 непознате. Требало би већ ученик 8. разреда да зна како да га постави и реши, а ученик првог разреда средње школе у сваком случају. Дакле, прича о генијалцима и Харварду је прилично шупља.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija