• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

02.02.2021

21:36

5 STVARI KOJE NIKAKO NE BISTE SMELI DA RADITE SA OGLEDALOM! Smatra se da ono reflektuje dobru, ali i LOŠU ENERGIJU, zato poštujte ova pravila!

Zanimljivosti

5 STVARI KOJE NIKAKO NE BISTE SMELI DA RADITE SA OGLEDALOM! Smatra se da ono reflektuje dobru, ali i LOŠU ENERGIJU, zato poštujte ova pravila!

Podeli vest

Postoji mnogo sujeverja koja su vezana za ogledala, a najpoznatije je ono da slomljeno ili naprtslo donosi nesreću osobi koja ga je razbila.

Postoji mnogo sujeverja koja su vezana za ogledala, a najpoznatije je ono da slomljeno ili naprtslo donosi nesreću osobi koja ga je razbila.

Smatra se i da ogledalo u domu reflektuje dobru i lošu energiju, pa zato postoje i pravila gde ga treba držati po feng šuiju. U srednjem veku, na primer, bolesnim ljudima nikada nije bilo dozvoljeno da prilaze ogledalima, jer su ogledala mogla da "prenesu" bolest na već slabu osobu. Staro ogledalo, nasleđeno od nekoga ili ono koje je pripadalo bivšim stanarima vašeg doma, takođe može biti uzrok probema.

Kad se sve to uzme u obzir, logično je što postoje i određena pravila o tome kako treba postupati sa ogledalom koje želimo da bacimo, a da ne izazovemo nesreću...

Foto: pexels.com

Šta raditi sa starim ogledalom?

Često u našim stanovima možete pronaći puno nepotrebnih starih stvari koje smo dobili od prethodnih vlasnika stanova ili su uspomena na naše pretke. Stari nameštaj se može baciti ili prodati. Ali gde staviti staro ogledalo? Kako ga "pravilno" izneti iz stana, a da izbegnete lošu sreću?

1. Ako ste sujeverni, onda nikako ne bi trebalo da bacate staro ogledalo u kantu za smeće. Može naprsnuti ili se polomiti, a to je znak nesreće u kući.

2. Nikada nemojte čuvati u stanu tuđa ogledala. Ako su vam ga ostavili prethodni vlasnici, najbolje je da ga iznesete. Ogledala upijaju svu energiju. U slučaju da su se prethodni stanari neprestano svađali, sva ova negativnost će se preneti na nove.

3. Ne bacajte ga u đubre. Još jedno pravilo za sujeverne kaže da ogledalo treba prvo umotati u crnu krpu pre nego što ga iznesete iz stana, a zatim ga pažljivo prisloniti uz kantu. Potom, treba "baciti" tri prstohvata soli na njega. Tako ćete ukloniti svoju "energiju" iz ogledala.

4. Ne poklanjajte svoje staro ogledalo drugima. Kako ogledalo upija vašu energiju, loš je znak da je prenosite drugima. Nju možete "isprati" pod mlazom vode, a tek onda ga iznesite i ostavite kraj kante za đubre ili poklonite nekome. Vaša energija će biti "izbrisana".

5. Polomljeno ogledalo ne valja bacati u đubre. Ako vam se ogledalo razbilo ili je naprslo, "najbezbedniji" način da ga se rešite jeste da ga zakopate u zemlju. Bitno je da to bude mesto koje niko ne posećuje ili makar nije prometno. Veruje se da ćete na ovaj način sprečiti nesreću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija