• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.02.2021

13:32

DOŠAO JE DAN KADA IZ SRBIJE DOLAZE NAJNOVIJE DRON INOVACIJE: Željko Mitrović u saradnji sa PR-DC konstruisao lovca na neželjene dronove!

Zanimljivosti

DOŠAO JE DAN KADA IZ SRBIJE DOLAZE NAJNOVIJE DRON INOVACIJE: Željko Mitrović u saradnji sa PR-DC konstruisao lovca na neželjene dronove!

Podeli vest

Svi će biti zainteresovani.

Poslednjih dana prošle godine Željko Mitrović otvorio je u Šimanovcima Pinkov istraživački razvojni centar (PR-DC). U prvih 6 meseci 2021. Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, najavio je proizvodnju demo modela dronova nosivosti 20, 50, 100 i 250 kg. Pre šest meseci napravio Flying car, koji je konačno poleteo 24. januara ove godine sa Željkom kao pilotom i taj datum slobodno možemo uzeti za prekretnicu u srpskom i evropskom vazduhoplovstvu. 

Danas, Željko Mitrović sa svojim timom, predstavio je na društvenoj mreži Instagram jednu posebno interesantnu stvar.

- Konstruisali smo lovca koji na nebu hvata sve neželjene i divlje dronove i druge letelice. Osposobljen je da samostalno prepoznaje i neutrališe nepoželjne dronove! Sistem je bolji od svih postojećih, jer ne izbacuje mrežu. Pogledajte snimak pažljivo!!!

Došao je dan kada najnovija tehnologija dronova dolazi iz Srbije. PR-DC zajedno sa Željkom razmišlja unapred, jer se u budućnosti očekuje veliki broj dronova koji će nadletati i ideja je da se nepoželjni dronovi suzbiju na ovaj način. Zainteresovanost i primena u široke svrhe svakako će biti prisutna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija