• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.T.

10.05.2021

14:18

JEZIVA SAZNANJA - Evo zbog čega NIKAKO ne treba držati fotografije UMRLIH u kući! Razlog će vas ostaviti bez reči!

Zanimljivosti

JEZIVA SAZNANJA - Evo zbog čega NIKAKO ne treba držati fotografije UMRLIH u kući! Razlog će vas ostaviti bez reči!

Podeli vest

Mnogi od nas u svojoj kući čuva fotografije preminulih rođaka ili prijatelja? Svi ih imamo. Pitamo se, šta je problem u vezi sa tim? U principu, možete da ih držite u kući ali samo ukoliko poštujete određena pravila.

Slike pokojnika, sviđalo se to nama ili ne, povezane su sa svetom mrtvih. Ukoliko je osoba preminula, slike je i dalje drže povezanom sa svetom živih. Iz tog razloga, savetuju da se slede sledeća pravila:

Foto: Pixabay

Tekst potpisa

1. Slike pokojnika ne smeju da vise na zidu, da budu u ramu ili na stolu. Dakle, ne smeju biti na vidiku.

Veruje se da, ukoliko se ovaj savet ignoriše, slika uzima energiju živih ljudi. Ukoliko se fotografije čuvaju u albumu, a vi ih povremeno pogledate sa nostalgijom, sve će biti u redu. Međutim, ako su vam stalno na vidiku, navodno mogu da prouzrokuju postepeno pogoršanje fizičkog i emotivnog stanja.

2. Fotografije mrtvih bi trebalo držati odvojene od fotografija živih.

Odvojite poseban album za slike preminulih, gde ćete takođe držati i slike gde su pomešani živi i mrtvi.

Neki čak preporučuju sečenje ovakvih slika, kako bi se odvojila energija živih od energije mrtvih. Takođe, slike pokojnika navodno treba držati u albumima crne boje ili pak u crnoj kesi. Na ovom portalu takođe savetuju da se slike umrlih gledaju samo u danima koji su predviđeni za prisećanje na mrtve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lence

pre 2 godine

onda bi svi kraljevi i carevi bili pod losom energijom jer kod njih vise slike od cukuncukun dedova i baka.kakva glupost.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija