• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2021

13:30

ŠTA SU SRBI NAJČEŠĆE GUGLALI? Poslednji pojam će vas POSEBNO iznenaditi!

Zanimljivosti

ŠTA SU SRBI NAJČEŠĆE GUGLALI? Poslednji pojam će vas POSEBNO iznenaditi!

Podeli vest

Kompanija Google je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u 2020. godini, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji

Krenimo redom. Kompanija Google objavila je tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova i otkrila šta je to tokom 2020. bilo najinteresantnije na internetu u Srbiji.

1. Google classroom

Do prošle godine malo ko je u Srbiji uopšte znao šta znači “Google classroom” i zbog toga sigurno nije tražio pomoć Gugla.

Međutim, kako je pandemija korone početkom marta 2020. stigla i u Srbiju i zatvorila škole, a nastava počela da se organizuje od kuće, tako su obrazovne ustanove sve više koristile “Google classroom” za povezivanje i učenje.

2. Koronavirus

Nevidljivi neprijatelj nakon bolnica, domova zdravlja i drugih zdravstvenih institucija najvidljiviji je bio na internetu.

Srbija se verovatno u tome ne razlikuje u odnosu na ostatak sveta jer nema stanovnika naše zemlje koji barem jednom nije pokušao na kompjuteru, lap-topu, tabletu, telefonu da se upozna sa prirodom ili posledicama ove bolesti.

Foto: Pixabay

Pandemija koronavirusa je obeležila čitavu godinu

3. Izbori u Americi

Po svim parametrima specifična 2020. godina donela je i čudnu izbornu trku za američkog predsednika u kojoj su se nadmetali najstariji kandidati u istoriji SAD-a: Donald Tramp (74) i Džo Bajden (78).

Činjenica da su predizbornu kampanju vodili u vanrednim okolnostima zbog pandemije Covida 19 samo je pojačala pažnju svetske, pa i srpske javnosti za izbore u Americi.

4. Kobi Brajant

Najava tragičnog toka 2020. godine stigla je još u januara kada je svet potresla vest o jezivoj pogibiji jednog od najboljih NBA košarkaša svih vremena - Kobi Brajanta (42).

Legenda “Lejkersa” poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu u Kaliforniji zajedno sa svojom ćerkom Đijanom (14) i još sedam osoba.

5. Isidora Bjelica

Nažalost, 2020. godinu na internetu u Srbiji obeležila je još jedna smrt – u avgustu je posle duge i teške bolesti preminula spisateljica Isidora Bjelica.

Poznata književnica umrla je u 52. godini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija