• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

20.05.2021

15:35

REVOLUCIONARNI PROJEKAT! Željko Mitrović predstavio je „Artemidu“!

Zanimljivosti

REVOLUCIONARNI PROJEKAT! Željko Mitrović predstavio je „Artemidu“!

Podeli vest

Željko Mitrović sa timom inženjera u okviru Pinkovog razvojno-istraživačkog centra (PR-DC) vredno radi na novim projektima. Pre samo nedelju dana, Mitrović je podelio sa svojim Instagram pratiocima informaciju da je PR-DC razvio oko sa kamericom za digitalnog robota – tv voditelja. Danas, Željko Mitrović je pokazao da za njega i njegov inženjerski tim nema odmora i predstavio je novi, revolucionarni projekat – „Artemidu“

 

Sa timom indzenjera u okviru Pinkovog razvojno-istraživačkog centra PR-DC, predstavio sam projekat “Artemida”. Projekat se zasniva na ideji podrške iz vazduha ljudima zadešenim u različitim nevoljama! Deset različitih misija koje za cilj imaju spasavanje ljudskih života biće predstavljeno u nekoliko narednih meseci! Ovaj prvi je svakako, dron za brzo gašenje požara sa mobilnim heliodromom. Sve letelice kao i oprema za navodjenje i automatsko upravljenje proizvedena je u Pinkovom istraživačko-razvojnom centru! – rekao je Mitrović na svom Instagram profilu.

Projekat “Artemida” predstavlja revoluciju kada je u pitanju podrška iz vazduha ljudima u nevolji. Prvenstveno, “Artemida” veoma je korisna za nepristupačne terene. Protivpožarne službe, posebno u teško pristupačnim oblastima imaće u bliskoj budućnosti jakog saveznika.

PR-DC sa Mitrovićem na čelu razvija mnoštvo projekata o kojima će se tek čuti i od njihove primene korist će imati mnogi, što je vizija Pinkovog razvojno-istraživačkog centra, a “Artemida” ima potencijal da bude više nego korisna, jer nema ništa vrednije od spašavanja ljudskih života.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kad su ljudi stetocine

pre 2 godine

ovaj zeljko izgleda kao jako mracan tip, covjek da se najezi

Saša

pre 2 godine

Bolje bi mu bilo da plati porez koji je dužan nego što se razmeće sa kojekakvim "izumima".

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija