• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

15.07.2021

21:00

KAKO DA PREPOZNATE KADA VAS LAŽU? Ovo su nepogrešivi tajni signali!

Zanimljivosti

KAKO DA PREPOZNATE KADA VAS LAŽU? Ovo su nepogrešivi tajni signali!

Podeli vest

Tim s internet stranice Cardschat udružio se s stručnjakom za govor tela Adriane Karter kako bi objasnili izraze lica koji pokazuju da neko laže

Iako na licu ima 43 mišića, koji mogu napraviti preko 16.500 različitih izraza lica, nešto više od 3.000 njih je povezano sa osećanjima.

Prodoran pogled

Kada osoba prodorno gleda sagovornike, znači da proverava da li mu veruju drugi, a osim toga, to je i rezultat prirodnog telesnog instinkta borbe ili bega.

Brzo treptanje očima

Ako pričate o nekoj temi i osoba počne nekontrolisano brzo da trepće, to naverovatnije znak da se oseća neugodno i da je uhvaćena u sopstvneoj laži.

Time se naglašava unutrašnji stres koji oseća.

Dodirivanje lica

To je vrsta tihog ponašanja. Kad neko dodiruje lice, to je vrlo često zato što se oseća nelagodno, dok dodirivanje vrata, znači osećaj ranjivosti.

Foto: Shutterstock

Da li vas neko laže?

Iako mnogi veruju da je način na koji vas neko gleda ključni pokazatelj da li laže,Adriane kaže da o tome nema naučnih dokaza.

Na primer, ako dešnjak gleda gore u levo to bi moglo ukazati da se priseća događaja ili izmišlja priču.

Kad je reč o izbjegavanju laži, Adriane kaže da postoje načini za usavršavanje prirodnijeg poker lica.

- Uspešna poker lica imaju svoju tajnu koju mnogi ne shvataju. Većina ljudi, kada pokušaju da "navuku" poker lice, pokušaće da ukoče lice da ne pokažu vidljive emocije.

Međutim to izgleda neprirodno i zapravo se ističe čak i više nego što možda i misle. Najbolje poker lice nastaje kada opustite sve mišiće na licu, čime postižete neutralan izraz lica i nikakvo kretanje mišića - objašnjava Adriane, piše The Sun.

Drugi znakovi da vam možda netko laže:

Osoba je otvorila oči na više od jedne sekunde
crveni se
znoji se
sme se, ali taj se osmeh ne proteže do očiju
trese glavom dok glasno govori
menja ton glasa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Počelo snimanje druge sezone serije "Močvara" /FOTO/
Kultura

Počelo snimanje druge sezone serije "Močvara" /FOTO/

Nakon velikog uspeha koji je postigla prva sezona TV serije "Močvara", uigrana ekipa na čelu sa kreatorima serije, Olegom Novkovićem i Milenom Marković, udužila je snage i u drugoj sezoni, koja će publici doneti još intrigantniju priču

15.07.2021

08:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija