• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ki-news.ru/informer.rs

12.10.2021

15:14

VEZALI SU JE LANCIMA, MALO SU JE HRANILI, A ONDA SE DOGODILO ČUDO! Priča o ovom mečetu će vas ostaviti bez teksta!

printscreen/instagram/manya_bear

Zanimljivosti

VEZALI SU JE LANCIMA, MALO SU JE HRANILI, A ONDA SE DOGODILO ČUDO! Priča o ovom mečetu će vas ostaviti bez teksta!

Podeli vest

Mladunče mrkog medveda Maša suočilo se sa ljudskom okrutnošću čim se rodilo. Ljudi su Mašu kupili za zabavu, a ona se "odjednom" pokazala kao divlja zver. Na njenu sreću, spasili su je Ana i Danil Prigorodov iz Krasnodara

Meče Maša ima kratku karijeru kao model: mladunče medveda kupili su privatnici koji su se bavili fotografisanjem divljih životinja. Marljivo je radila šest meseci, svakodnevno je pozirala i dopuštala strancima da je diraju po krznu, a zatim je počela da pokazuje svoj divlji karakter.

Dogodila se pucnjava, koja je mogla da se pretvori u tragediju, međutim, Maša je tada oslobođena. 

- Smeštena je u štalu na metar lanaca, malo je hranjena, jer je to bilo skupo, i više nije donosila novac - rekao je Danil.

- Svaki njen urlik potisnut je batinama. Uz pomoć zoološkog vrta, meče smo izvukli iz ruku ovih neljudi. -

- Maša je došla ranjena, agresivna i veoma uplašena - kaže Ana.

- Plašila sam se da joj se poverenje neće vratiti. Ali postepeno smo počeli da uspostavljamo kontakt sa njom. -

Nije iznenađujuće što je Maša ponovo uspela da veruje ljudima, jer je sada dobila ono što joj je od rođenja oduzeto - slobodu. Sada je Maši dodeljeno zemljište veličine skoro 10 hektara, koje će postepeno postati njen lični rezervat.

- U okolini će biti mnogo voćaka: jabuka, krušaka i oraha. Napravićemo joj udobnu kuću i ribnjak sa hladnom vodom. Sada, za period pripreme lokacije, Maša živi u velikoj privremenoj kući, koju smo za nju izgradili vlastitim rukama. -

Maša ima „boravišnu dozvolu“ i pasoš, vakcinisana je, a tokom ponovljenih veterinarskih pregleda utvrđeno je da su svi uslovi za držanje životinje jasno ispunjeni.

- Otkupili smo je kako bismo joj obezbedili lagodan život. Mnogi kupuju takve životinje za zabavu.-



Oko 30.000 rubalja se troši na Mašinu hranu svakog meseca.

- Maša tokom dana pojede 10 kilograma griza i 5 litara mleka, ne računajući ostale poslastice u kojima je ne ograničavamo. Za ovu zimu za nju je kupljeno 50 bala sena i ogromna količina povrća i žitarica. -

Međutim, debeli novčanik nije jedina stavka na dugačkoj listi obaveznih uslova za držanje divljih životinja. Morate rizikovati ne samo ogromne sume, već i svoje slobodno vreme.

- Posvećujemo joj život u potpunosti. Nikada je ne ostavljamo samu kod kuće. Ne možemo sebi da priuštimo odmor. Bez obzira na to koliko smo umorni, dužni smo svakodnevno da joj skuvamo dva ogromna lonca kaše i da joj očistimo kućicu, kao i da pratimo njeno zdravstveno stanje - kažu Danil i Ana.

Bez sumnje, Maša uživa u trenutnom životu.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija