• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.10.2021

12:55

PROVERITE SVOJ GARDEROBER! Odeća koja nosi lošu energiju

Shutterstock

Zanimljivosti

PROVERITE SVOJ GARDEROBER! Odeća koja nosi lošu energiju

Podeli vest

Odeća koju nosimo ima posebnu energiju i može uticati na naš život, kažu feng šui stručnjaci. Kao što određena boja ili komad nameštaja imaju značenje u našem domu, tako i garderoba koju kupujemo može biti pokazatelj našeg stanja

Zavirite u ormar i rešite se nekih stvarčica koje vam donose nemir i loše utiču na vaše samopouzdanje.

Stara odeća

Prema feng šuiju, stara i rastegnuta odeća, sa iskrzanim ivicama ili poderanim kolenima ima snažnu negativnu energiju. Otrcane stvari mogu dovesti do siromaštva, problema sa finansijama, konflikta na poslu, neuspeha u poslu i zato bi trebalo da je se rešite na vreme.

Crna odeća

Negativnu energiju privlači i crna odeća. Stručnjaci kažu da tamne nijanse mogu uticati ne samo na psihu već i na opšte fizičko stanje tela. One privlače depresiju i usamljenost, izazivaju osećaj umora, pospanosti i anksioznosti. Naravno, nema potrebe da se potpuno odričete crne boje, već napravite ravnotežu - samo joj dodajte nekoliko svetlih detalja.

Foto: Shutterstock

Odeća koja nosi lošu energiju

Animal print

Pristalice feng šuija savetuju da treba da se odreknete životinjskog printa, koji, prema njihovom mišljenju, osobu koja ga nosi čini napetom, agresivnom, nemirnom. Dobru auru poseduju stvari sa biljnim i prirodnim motivima - cveće, lišće...

Odeća na pruge

Pruge takođe mogu imati negativan uticaj na vaše blagostanje. Linije se presecaju kroz energetske zone i time narušavaju sklad u telu, a to može dovesti do različitih problema: od manjih zastoja u poslovanju, do većih gubitaka.

Geometrijski oblici

Krugovi, trouglovi, kvadrati i složenije figure prikazane na tkanini utapaju energiju u okvire. Šta dobijamo kao rezultat? Slabost, umor, nedostatak ideja i inspiracije, nepažnju i apatiju.

Asimetrija

Stvari sa izraženom asimetrijom smatraju se nepovoljnim, jer navodno narušavaju energetsku ravnotežu u telu. Previše grube linije i oštri uglovi izazivaju napetost i nervozu.

Previše uska odeća

U uskoj odeći ne samo da se osećate nesigurno i suzdržano već ona ima i negativan uticaj na opšte stanje čoveka. Takve stvari zadržavaju energiju i sprečavaju je da izbije u pravom trenutku, zbog čega osoba tokom dana oseća slabost i pospanost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 2 godine

Znači, najbolje da sve pobacam I idem gola. Zašto bi me išta sputavalo?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija