• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica.com/informer.rs

20.11.2021

16:19

OVA RASA MAČKE JE NAJPOPULARNIJA NA SVETU! Veoma je strpljiva, a odlično se slaže sa decom!

Zanimljivosti

OVA RASA MAČKE JE NAJPOPULARNIJA NA SVETU! Veoma je strpljiva, a odlično se slaže sa decom!

Podeli vest

Mačke su nezavisne i svojeglave životinje, ali ono što ne smemo da osporimo jeste to da su zaista neodoljive i slatke

Postoji mnogo rasa mačaka, ali ova je, prema mišljenju veterinara, jedna od najpopularnijih.

Ragdol mačka je nastala ukrštanjem nečistokrvne bele persijske mačke, svete birminske i burmanske mačke. Od persijske mačke nasledila je snažnu građu tela i miran karakter kao i izvrsno prilagođavanje na život u stanu. Od svete birme nasledila je oštre šare na glavi te nogama i repu, dok, poput burmanskih, i ragdol mačke vole igru i zabavu.

Foto: Pexels

Ragdol mačka

Prvi put kao rasa ragdol mačka priznata je 1965. godine u SAD-u, gde je postala omiljeni kućni ljubimac.

Ragdol je vrlo prilagodljiva rasa, koju ne uznemiruju promene. Mirna je pa ne morate očekivati da će trčati po stanu, prevrtati stvari ili napadati zavese. Zadovoljiće je igračka ili dve i drvo za oštrenje kandži. Ne treba je zabavljati i „lenje“ vikende smatra blagoslovom.

Iako je glasna, njeno mjaukanje je nežno. Vrlo je strpljiva, čak i s nestašnom decom. Uz to, voli društvo pasa, a svoju naklonost pokazaće maženjem vlasnika.

Ragdol je rasa izuzetno vezana za svoje ljude i pravi je blagoslov imati je u kući.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djoka

pre 2 godine

Bogami te persijsko-sijamske cica mace su predivne kako zbog karakteristične boje i krzna naravno ali imaju predivne plave oči što je ipak retko za mačke. Na YT pratim jednu koreanku koja ih ima 11 komada brateeee. Predivne su a tek bunda bre kako tek grejedu ko furune u ovim ladnim danima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija