• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2018

13:10

SAVRŠEN KRAJ FESTIVALA SAKSOFONA! Batist Erben i Bojan Zulfikarpašić na velikoj sceni Kombank dvorane

Showbiz

SAVRŠEN KRAJ FESTIVALA SAKSOFONA! Batist Erben i Bojan Zulfikarpašić na velikoj sceni Kombank dvorane

Podeli vest

Peti međunarodni Beogradski Saxperience festival koji traje od 2. do 6. oktobra, i koji će svečano zatvoriti dva odlična izvođača

Poslednje veče jedinistvenog međunarodog festivala saksofona obeležiće koncert dva vrhunska umetnika (FRENCH CONNECTION), Batist Erbena, jednog od najboljih mladih džez saksofonista iz Francuske i fantastičnog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, klavir.

Podsetimo, veče pre zatvaranja, 05. oktobra ljubitelje saksofona očekuje koncert neobičnog trija sa ovih prostora Le Nunurs u Italijanskom institutu za kulturu.


Le Nunurs je novi ansambl (violina, saksofon i klavir) na sceni klasične muzike u Srbiji, a okupljen je oko potrage za zvukom koji do sada nije predstavlјan kod nas. Ansambl Le Nunurs nastupa u okviru četvrte večeri festivala simbolično nazvano "THREE COLORS".

Tokom pet dana, u okviru festivala nastupaju najznačajniji strani i domaći saksofonisti, a Belgrade SAXperience je ove godine ugostio najznačajnija imena iz sveta saksofona iz Francuske, Austrije, Italije, Belgije i Srbije.

Festival je specifičan po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih i džez koncerata u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim nastupima saksofonista na otvorenom i večernjim klupskim nastupima sa popularnim repertoarom za saksofon.

Karte za završno veče mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane I svim prodajnim mestima Eventima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija