• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Živković

06.05.2019

19:44

LEPA BRENA "PROGLEDALA"! Nosim tamne naočare jer mi je život postao bleštav!

Showbiz

LEPA BRENA "PROGLEDALA"! Nosim tamne naočare jer mi je život postao bleštav!

Podeli vest

Umerena sam u svemu i imam optimističan odnos prema životu, pa se zaista osećam fantastično. Ali ove godine više ću da vodim računa i sve što mi smeta pokušaću da otklonim, a krenula sam sa popravkom vida, kaže Lepa Brena

Naša najveća folk zvezda Lepa Brena od javnosti nikada nije krila da je od krvi i mesa, da je kao sav normalan svet, da je muče iste brige i problemi kao i sve nas. Tako je nedavno otkrila da je bila na operaciji očiju, a za Ljubav i zdravlje detaljno je opisala zahvat i sve što mu je prethodilo, koliko joj je oslabljeni vid smetao i nervirao je na svakom koraku. A otkrila nam je i neke planove, kao i neke svoje male tajne...

Sa obožavaocima ste preko Instagrama podelili neke trenutke sa same operacije. Kako ste se odlučili na operaciju očiju i koja dioptrija je bila pre zahvata?
- Želela sam da podelim svoje iskustvo sa svima jer imam mnogo poznanika i prijatelja koji kriju da nose naočare, da ne vide dobro. Ne razumem to. Zašto kriti? Da neko ne pomisli da niste više mladi? Naočare ne određuju godine, naočare nose i mala deca. Te priče o kompleksima su mi smešne. Čovek ne treba da se stidi godina, suština je da se dobro osećate u svojim godinama. Moja dioptrija uopšte nije bila velika, ja sam imala plus 1,75 i jedan mali minus. Ali naočare su bile u svakoj torbi, na sto mesta po kući... A kada pomislite koliko je torbi i tašni i kakav je ceo taj cirkus koji prati moj profesionalni život... E, istog trenutka kad sam shvatila da imam dioptriju, da ne vidim dobro, shvatila sam da time gubim kvalitet života. Nisam mogla da pročitam šta je šampon, a šta regenerator, neka sitna slova koja su mi važna... A to me je izuzetno nerviralo, jer živim veoma brzo i potreban mi je dobar vid. Onda, na telefonu su mi slova bila zamagljena, na kompjuteru takođe... Kada krenem na put, onda preslišavanja: telefon, punjač, novčanik, ključevi, naočare... A uvek naočare zaboravim! E, zato, čim sam čula da su neki moji prijatelji radili lasersko skidanje dioptrije, čekala sam pogodan period da mogu da spojim slobodne dane i rešila da odem na operaciju. Pre nekih četiri ili pet godina čula sam za razne klinike i raspitivala se i u Americi i u Evropi, ali moja intuicija, kojom se posle detaljnih provera uvek vodim, govorila mi je da odem na kliniku doktora Nikice Gabrića. Jedan prijatelj je kod njega radio operaciju i pozvali smo ga malo nepristojno kasno, u 11 uveče, i dogovorili se da odem na jedan kontrolni pregled u Novi Sad. Za dve nedelje otišla sam na operaciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Lepa Brena (@lepabrenaa) дана 19. Апр 2019. у 1:27 PDT

Jeste li se bojali? Sa vama je bila i vaša prijateljica.
- Normalno je da sam imala strah. Kad samo pomislim: otvoreno oko, kapci zategnuti, i nešto mi prilazi oku... Ali ipak je sve prošlo bez straha. Došli smo na kliniku, dobila sam kapi za oči, posle 15-20 minuta braunilu u ruku, a kada sam legla na operacioni sto, dobila sam anesteziju koja me je opustila i smirila, i nisam imala nikakav osećaj. Sve vreme sam razgovarala sa profesorom Nikicom. Njegova stručnost je na veoma visokom nivou zaista i sve vreme operacije, koja je trajala desetak minuta po oku, nisam ni osetila da se bilo šta dešava oko mojih očiju.

Kako se osećate sada posle operacije?
- Sada nosim tamne naočare jer mi je život postao bleštav!

Da li će Boba da ode i reši sličan problem, pošto je, dok ste bili na klinici, "pobegao u inostranstvo", kako ste rekli?
- Naravno da će i Boba da uradi isto, samo da ugrabi vreme. Sada ima neverovatno mnogo posla, mora da putuje, ali kada bude našao slobodno vreme, otići će na operaciju sigurno.

 

TURČIN KOJI JE UBIO ŠABANA NIJE BIO SAMO PIJAN! Otkriveni novi detalji istrage o pogibiji kralja narodne muzike!

Jest li čuli vic koji je naš narod smislio čim je objavljeno da ste bili na operaciji: "Brena operisala oči, sada bolje vidi. Auuu, Boba će sada morati na dijetu"? Pa hoće li Boba morati na dijetu?
- Što se tiče dijete - nikada niko nikoga nije naterao da ide na dijetu. To je stvar lične odluke.

Ne prestajete da radite, nastupi se samo nižu... Imate li vremena za predah, samo za sebe, jer je i na privatnom planu u poslednje vreme bilo burno: Filipovo venčanje, potom i beba...
- Prethodna i ova godina bile su pune lepih dešavanja - svadba, pa smo dobili i unuka. Sve to je jako veliki životni podstrek, dobili smo novu radost u celoj našoj velikoj porodici i nadam se da će se deca još rađati, da će se momci ženiti i da će biti mnogo takvih vesti. Ne postoji ništa lepše da se doživi u ovim godinama: da nastavite da radite svoj posao sa velikim uspehom i da imate prinove koje vas čine najsrećnijom osobom na svetu.

Kako se vaš sin Stefan snalazi na estradi? Šta vas najčešće pita? Oko čega traži savet?
- Stefan se zaista fantastično snašao, jako je ozbiljan i odgovoran, naučio je sve što se tiče pravila oko šou-biznisa, sve radi sam i organizuje sam, tako da mu moja pomoć uopšte i ne treba. On je odrastao čovek, psihički i fizički spreman da se uhvati ukoštac sa realizacijom svojih ideja. Mi smo kao roditelji tu da decu podržimo u svemu što budu hteli i želeli, ali oni su svesni toga da nijedan uspeh ne dolazi preko noći i da moraju da postoje požrtvovanost i kontinuitet da bi se dobio rezultat. Stefan je na dobrom putu jer je takav kakav jeste, ima cilj. Pred njim je trka, duga i naporna, ali on je brz, dobar i pametan igrač.

 

(FOTO) PRVA FOTKA SA BEBOM! Evo kako mali Aleksandar uživa sa mamom!

Šta ste mu vi poručili kada je rekao da želi da krene vašim putem?
- Estrada nije med i mleko, šou-biznis traži rezultate. Bez obzira na to šta mediji guraju i bez obzira na silne plaćene reklame, opstaje dobar i kvalitetan čovek i pevač. A dobar pevač uvek ima dobre pesme. Jednom su Kemala Montena pitali "da li će taj i taj pevač postati zvezda", a on je odgovorio: "Čujemo se za 20 godina!" Iz svog iskustva znam da dugotrajan rad uvek donosi rezultate. Sve što je površno i na silu i plaćeno ne može da bude trajno. Najvrednije se ne kupuje parama, a to su kvalitet, sreća i ljubav.

Da li ćete možda sa sinom da snimite duet?
- Dueti su uvek komplikovani za realizaciju, a i ne znam šta bi smo mogli da pevamo nas dvoje kao majka i sin... To bi bio komplikovan tekst... Ni ja nisam snimila puno dueta jer ne možete sami da pevate tu pesmu kada negde odete. Ali ako bi se desila neka vanserijska pesma - što da ne. Ja bih volela da on snima sa svojim koleginicama iz posla, logičnije mi je to nego sa mnom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Lepa Brena (@lepabrenaa) дана 31. Мар 2019. у 5:00 PDT

Pošto se naš dodatak zove Ljubav i zdravlje, moram da pitam, kako zdravlje?
- Zbog svih onih problema sa dve tromboze, pa sa rukom koju sam polomila u zglobu i laktu, pa sa polomljenom potkolenicom, naravno da veoma vodim računa. Umerena sam u svemu i imam optimističan odnos prema životu, pa se zaista osećam više nego fantastično. Ali ove godine više ću da vodim računa i sve što mi smeta pokušaću da otklonim, a krenula sam sa popravkom vida.

 

(VIDEO) SAD MOŽEMO MIRNO DA SPAVAMO! Kraljevska beba je konačno stigla!

A ljubav? Kako svoju decu učite? Šta im kažete - šta je to ljubav? Kako da je nađu i sačuvaju?
- Čitav život zaista predstavlja jednu posebnu, veliku filozofiju. Nije sreća biti prelep i prezgodan, ako nisi kreativan i duhovit i šarmantan, jer sreća kao i ljubav nisu samo imenice... Sreća i ljubav su vaš životni izbor. Ako naučite decu da vole sebe, da su puna ljubavi, da imaju empatiju, onda će ona pronaći srodnu dušu. Ono što je najbitnije, a to znaju oni koji imaju višak ekonomske moći, koji su bogati - to je da ljubav i sreća ne mogu da se kupe. Ljubav je nešto što morate da prepoznate, da negujete. Morate da imate ljubav u sebi, da prvo volite sebe, da napravite jedan životni balans, a to se uči iz svoje porodice, ali i iz iskustava drugih. To rade oni koji su pametni. Ne moraju sve baš sami da dožive. Boba i ja smo uvek razgovarali o tome sa decom, mislim da smo kao roditelji uspeli da u decu utkamo i vaspitanje, i ljubav prema životu, i empatiju, i radost da se bave nečim što vole... Oni su svi na jako dobrom putu i znaju da cene i da vole sve što im je dato, ali i da pruže ljubav. Da poštuju ženski rod, a to je takođe bio i moj i očev zadatak da ih naučimo.

Mislite li da ljubav i zdravlje uvek idu zajedno, da ne mogu jedno bez drugog?
- Život je čudo, jer ne može se bez uspona i padova, bez problema, a svaki problem koji imate je prepreka koja vas nauči nečemu novom, najpre da budete strpljivi. A biti zdrav i voleti život je najveća blagodet koju čovek nauči s vremenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Lepa Brena (@lepabrenaa) дана 19. Јан 2019. у 8:53 PST

Šta je to što Lepa Brena želi u životu?
- Ja zaista imam još puno želja, vezane su i za našu decu, ali i za mene lično. Naravno, ne mogu sve da vam otkrijem, ali želim da moja deca budu srećna i zadovoljna, da izaberu prave partnere u životu i da izaberu posao koji vole, jer onda neće gledati na sat koliko ga rade. I da pronađu dobru životnu filozofiju. A mislim da su na dobrom putu i da znaju šta će i kako.

 

(HOT FOTO) ŠERON STOUN (61) POZIRALA SKROZ GOLA, BEZ CENZURE! I dalje je BOMBA!

Koji parfem trenutno koristite?
- Koristim "Po de peš", Keiko Mečeri (Peau de Peche by Keiko Mecheri). To je jedan "molekularni" parfem koji specifično miriše na mojoj koži, obožavam ga i koristim ga u poslednje vreme.

Koju knjigu čitate ovih dana?
- Uvek imam neku literaturu pored sebe... Veoma volim da čitam knjige Dena Brauna, on kao da je futuristički pisac, kao da je neki prorok, puno toga zna i piše veoma britko, a mistično, i kao da predviđa budućnost. Trenutno čitam "Razgovore sa bogom" (Nil Donald Volš), i imam još jednu knjigu "Biti i imati, promenom vibracije do finansijske slobode"... (Ana Bučević).

Posle Bora Bore, imate li već sledeću destinaciju za odmor?
- Imam mnogo želja. Volela bih da posetim još mnogo mesta i po čitavom svetu. Sada je to lako, imate Gugl mape, stavite prst i saznate sve... Ali teško je naći vremena i otići na najmanje dve nedelje negde.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija