• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

23.05.2019

14:26

SKANDAL NA EVROVIZIJI UTICAO I NA SRBIJU! Nevena Božović završila na pogrešnom mestu

Showbiz

SKANDAL NA EVROVIZIJI UTICAO I NA SRBIJU! Nevena Božović završila na pogrešnom mestu

Podeli vest

Zbog greške koja se dogodila tokom sabiranja glasova u finalu Evrovizije ustanovljeno je da su pojedine zemlje ostvarile bolji plasman nego što je prvobitno saopšteno, dok su neke, s druge strane, pale na tabeli. To je slučaj i sa Srbijom i Nevenom Božović, koja je takmičenje ipak završila na 18, a ne na 17. mestu

Evropska radiodifuzna unija saopštila je, naime, da je ustanovljeno da je tokom finalne večeri Evrovizije došlo do greške u glasanju kada je reč o beloruskom žiriju. Problem je nastao nakon što je žiri iz Belorusije raspušten posle prve polufinalne večeri jer su prekršili važno pravilo Evrovizije - u jednom intervjuu otkrili su na koji način će glasati. Budući da oni zbog toga nisu imali pravo glasa u finalu, EBU je, prema pravilima, stvorila zamenski agregatni rezultat (izračunat na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim glasačkim zapisima), kako bi se odredilo glasanje beloruskog žirija za veliko finale.

Foto: Tanjug/AP

- EBU potvrđuje da smo otkrili da je zbog ljudske greške korišćen netačan agregatni rezultat. To nije imalo uticaja na izračunavanje bodova izvedenih iz televotinga u 41 zemlji učesnici i pobednik i prve četiri pesme ostaju nepromenjene - navodi se u saopštenju.

Ovo je uticalo na plasman srpske predstavnice, te se ispostavilo da je Nevena u konačnom zbiru glasova imala 89, a ne 92 poena, i da je takmičenje završila na 18. mestu, a ne na 17. kako je objavljeno u velikom finalu.

Tamara Todevska, predstavnica Severne Makedonije, se s druge strane popela na tabeli i zapravo osvojila sedmo, a ne osmo mesto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 4 godine

Taman sam se navikao na 17. mesto i sad opet moram da prođem period prilagođavanja. Eh, živote...

Gajger

pre 4 godine

Kakva nepravda i sramota ! Nevena, ti si za nas moralni pobednik. Smutljivci su te smaknuli sa visokog 17-og na otužno 18-o mesto. Bruka.

biki

pre 4 godine

Na zvanicnioj stranici evovizije su se odmah po zavrsetku pojavili komentari kako je moguce da Albanija bude iza Srbije i to sa samo dva poena manje. Interesantno je da je to veca polemika nego pitanje pobednika i ostalih komentara zajedno. Zastrasujuce bljuviteine koje su u komentarima iznesene su mi privukle paznju. Ne znam ko je i kako uopste dozvolio da se koristi takav recnik i insinuacije. I gle ,eto sad 3 boda manje, taman da Albanija bude za jedan glas ispred nas. Hmmmm.....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija