• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

25.05.2019

14:55

(VIDEO) KARAĐORĐEVIĆI OŽENILI JOŠ JEDNOG PRINCA! Venčali se princ Dušan i princeza Valerija na Oplencu

Showbiz

(VIDEO) KARAĐORĐEVIĆI OŽENILI JOŠ JEDNOG PRINCA! Venčali se princ Dušan i princeza Valerija na Oplencu

Podeli vest

Princ Dušan Karađorđević i princeza Valerija Demuzio izgovorili su sudbonosno "da" pred svim članovima porodice Karađorđević, ali i prijateljima iz inostranstva i Srbije, kao i kumovima i popovima

Tokom crkvene ceremonije, sveštenici su sve vreme i na srpskom i engleskom jeziku govorili molitve.

Nakon prvog poljupca venčanog para, mladi i mladoženji odmah je čestitala mladina majka, a potom i svi ostali.

Kum na crkvenom venčanju bio je Dušanov najbolji prijatelj Alexander Sehnaoui.

- Valerija se Srbija veoma dopada i s radošću ćemo ispoštovati neke od najdražih običaja iz narodne tradicije venčanja. Valerija i ja ćemo se sjediniti u svetoj tajni braka uz božji blagoslov, okruženi najbližim prijateljima i porodicom, kao i mojim precima -  rekao je nedavno princ Dušan za Blic.

Dušan Karađorđević najmlađi je sin Aleksandra i njegove druge supruge, Barbare od Lihtenštajna. Rođen je u Sent Galenu, u Švajcarskoj, a njegovi roditelji su se u Dušanovom ranom detinjstvu preselili u Pariz, gde je princ i odrastao. Dušan je upoznao marketinškog stručnjaka Valeriju Demuzio pre nekoliko godina u Njujorku, kada se iz Pariza preselio kako bi proširio delatnost firme u kojoj radi i na američko tržište.

Ljubav je odmah planula, a Dušan i Valerija su otpočeli romansu pre četiri godine. Građansko venčanje je u Njujorku bilo upriličeno 2018. godine, a njemu su prisustvovali samo članovi najuže porodice. Inače, princ Dušan iz očevog prvog braka ima tri starija brata i jednu sestru, s kojima je veoma blizak. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi, kada mu je kum bio prestolonaslednik Aleksandar.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mito

pre 4 godine

Imamo prinčeva i princeza na izvoz, a nikakve koristi od njih

SS

pre 4 godine

Sve princ do princa,sete se Srbije kad treba da se pohvale,a da kažu neku dobru i oštru rečenicu poslodavcima za Srbiju,i nisu izgleda baš zainteresovani.A vladali bi s apetitom da ih je pustiti.Daleko im lepa kuća.

srbija

pre 4 godine

prokleti karadjordjevici...njihovo parazitiziranje na racun srba je pokazatelj da je srbija okupirana drzava a oni engelske podguzne muve… u pakao

rr

pre 4 godine

on nije princ….mozda jugoslovenski...mrtva jugoslavija mrtva titula

Eto

pre 4 godine

Bre, ovi Karadjordjevici se razmnozavaju k'o skakavci. Koji je sad pa ovaj?

Andrea

pre 4 godine

Divno vencanje i divna dinastija nasih Karadjordjevica. Jos samo da Srbija postane monarhija, makar parlamentarna. Sve vazne zemlje zapadne Evrope koje odlucuju i o nasoj sudbini ulaska u EU, su monarhije: Belgija, Holandija, Svedska,Danska, Norveska, Linhenstajn,Monako, Velika Britanija,Spanija. Sa skoro svakom kraljevskom kucom smo "rodjaci" preko Karadjordjevica. Cak i sa onim kraljevskim porodicama koje u svojim aktuelnim zemljama nisu na vlasti, kao recimo Princ Pavlos od Grcke i potomci dinastije Savoja . Interesantno je da nijedna vlast nije iskoristila potencijal Karadjordjevica kao nasih najboljih amabasadora i predstavnika u svetu. Krajnje je vreme da "skojevci" u ovoj drzavi "okace kopacke" i odu u Grand da nesto otpevaju. Tesko se moze desiti u ozbiljnoj drzavi koja preferira da bude uspesna, da vlada podigne drzavni avion za kafanskog pevaca i optrci oko njegove kuce a ignorise dogadjaje ove vrste..."Cudo nevidjeno" usred Srbije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija