• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav/Zdravlje/J. Živković

03.06.2019

13:59

MLADI GLUMAC IMA KECA U RUKAVU: Voleo bih da igram geja ili frizera, a ne samo neke dripce!

Showbiz

MLADI GLUMAC IMA KECA U RUKAVU: Voleo bih da igram geja ili frizera, a ne samo neke dripce!

Podeli vest

Mladom glumcu Miodragu Dragičeviću stalo je da pokaže sav svoj talenat, sve svoje umeće koje je, kaže, stekao igrajući u velikom broju predstava i TV serija

ada se pre tri godine pojavio u seriji "Čizmaši", o njemu se pisalo kao o mladom glumcu, bratu već poznate glumice Tamare Dragičević. Sada ga gledamo u desetak predstava u beogradskim pozorištima i najpopularnijim TV serijama. Poznajemo ga iz "Žigosanih u reketu" kao najpre problematičnog, a onda veoma požrtvovanog Luku, pa onda ponovo kao momka sa one strane zakona, Mihajla u seriji "Pet". U "Urgentnom centru" igra doktora Ristića, u "Jutro će promeniti sve" bio je Viktor, a Kiza u "Ubicama moga oca"... I sam kaže, "mnogo ga ima", ali je, dodaje, važno da nije "upao u kalup", da mu uspeva da u svakoj seriji bude drugačiji.

Miodrag Dragičević ima 25 godina, završio je Fakultet dramskih umetnosti, a ove godine je primljen u ansambl Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Nema devojku. Kaže u šali - sada sam frilenser. Bio je u vezi sa glumicom, koleginicom iz serije "Žigosani u reketu" Ivom Ilinčić (igra Teodoru Todorović). 

- Dobro je da sam stalno u poslu, da imam kontinuitet, da imam priliku da radim na sebi, da sam stalno na probama u pozorištu, ali i ispred kamere. To je kao neki konstantni trenažni program. Umoran jesam, strašno, ali ne žalim se - to je nevažno i normalno. Ali, toliko posla može za glumca da bude mač sa dve oštrice, jer mogu da se prezasite i gledaoci i reditelji. Do prošle nedelje emitovale su se tri moje serije u isto vreme, "Urgentni", "Pet" i "Žigosani".

 

MIROSLAV ILIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV BIVŠE LJUBAVNICE! Ona ga tuži za utvrđivanje očinstva, a on nju za proganjanje

Ipak, sam si nam rekao na početku, uspeo si da odigraš sve različite likove - i grubijane i lekare... Čini se da te je publika ipak zapamtila kao grubijana, ali o tebi ne misli tako...
- Da, svi mi kažu: opasan si, ali imaš dobru dušu, dobro srce. I meni znači to. Ohrabrujuće je kada vidiš da nisi uvek u kalupu, uvek isti.

Šta se novo snima?
- Snimanje serije "Vojna akademija" počelo je 28. maja. Evo, baš to veče je bila premijera predstave "Lorencačo"... Gust raspored.

Nabroj nam predstave u kojima igraš.
- U Narodnom "Ričard Treći", u Ateljeu "Osećaj brade" i "Pet života pretužnog Milutina", u JDP "Pod žrvnjem", "Hotel slobodan promet", "Natan Mudri", "Lorencačo"... 

Foto: Insajder/Novak Đurović

Da li je ipak to to o čemu si sanjao? Sve te uloge u pozorištima, "ispresecane" ulogama u najgledanijim serijama?
- Jeste, stvarno jeste. Znao sam da mora da se uči mnogo tekstova u isto vreme, da je to tako kada si glumac, a to što je sada sve tako zbijeno vremenski, to je valjda samo takav period. 

Kako ti ide učenje tekstova?
- Nauči se, ostanu oni tu negde. Evo, na primer, kada naučim tekst za predstavu i ako napravim pauzu dva meseca, čim uđem u mizanscen, ja odmah znam tekst. Sve se vrati. Ali zato kada snimam seriju, čim se pomerim od kamere, ja se više ne sećam šta sam rekao. Gotov kadar, a ja završavam sa tekstom u glavi. Zato je pozorište magičnije i više mi je k srcu...

"Žigosani u reketu" su ti, čini se, posebno legli jer si i sam igrao košarku nekada.
- Da, lako mi je da snimam te scene jer sam devet godina trenirao košarku, došao do priprema za reprezentaciju... Košarka je bila moj život takođe i lepo mi je to išlo. Karijera mi se završila u Partizanu, tada sam dobio mononukleozu, pa sam sedam meseci mirovao, pa onda dijeta, mnogo sam smršao...

 

NAKON VELIKE BORBE, DIVNE VESTI! Dea Đurđević u emisiji 'Amidži šou' otkriva kada će se udati!

Da li ti je žao što nisi na parketu?
- Nekada me uhvati onako, tuga.

Ko ti je bio omiljeni košarkaš?
- Dražen Petrović. A i ovi sadašnji, Bogdanović, i svi ostali iz NBA - kapa dole!

"Žigosani" su ti "obezbedili" i devojku...
- Da, jeste. Iva Ilinčić, ali ona mi je bivša devojka. Sada nemam devojku, sada sam "frilenser"!

Da li je nezgodno kada ti je devojka glumica, a ti glumac?
- Nisam nikada imao problem sa tim. I ako mi se ponovo dogodi da budem sa glumicom, neće mi biti problem da je, recimo, gledam u nekoj sceni u kojoj se ljubi sa kolegom. To je naš posao, to što radimo je fikcija, nije stvarno.

Foto: Insajder/Novak Đurović

Tebe su, kada si ušao u ovaj posao, "prigrlili" sestra Tamara, njen suprug Petar Benčina... Sa njima si igrao u "Žigosanima".
- Poznajemo se Tamara i ja jako dobro, sve znamo šta ko misli i kad vidimo da nešto ne valja, lako to kažemo jedno drugom, bez ljutnje. Lakše je da kažem sestri nego nekom kolegi ako greši.

O kakvim ulogama sada maštaš?
- Maštam da ne uđem u neki kalup, da ne igram neke dripce i bandite jer imam potencijala, mislim da mogu da igram sijaset likova koji nisu samo badže u trenerci. To mi je želja, da igram nekog frizera, geja, vatrogasca.. Bilo šta što nije tabadžija. A kada pričamo o nekoj budućnosti, maštam da se oprobam u Francuskoj. Da naučim jezik, a počeo sam da ga učim. Želim tamo da nađem nekog agenta, da se oprobam na francuskoj sceni. Mnoge kolege idu u Rusiju, ali mene nešto vuku Pariz i francuski jezik...

 

(VIDEO) MALA POMOĆ HIRURGA? Važi za najlepšu ženu sveta, a ovako je izgledala na MATURI!

I u Francuskoj ima naših glumaca...
- Tačno, tamo su Raša Bukvić, Miki Manojlović... Ne znam da vam opišem zašto tačno želim u Francusku, ali me vuče neka njihova energija, ta njihova ljubav koju oni maju prema umetnosti. Evropski film je, inače, daleko premašio Holivud. Sve vezano za Holivud je nekako "ishajpovano", a u Evropi se prave umetnički filmovi.

Da li te ovde čeka neka filmska uloga u međuvremenu?
- Snimali smo seriju "Južni vetar 2", iz koje bi trebalo da izađe film. I čeka me još jedan projekat, ali o tome tek za dva meseca...

Nema odmora za tebe, zaista. Stižeš li da se posvetiš sebi? Da li treniraš? Igraš li basket?
- Ponekada, mada, zadišem se, ne mogu da trčim kao ranije dok nisam pušio. Vežbam kod kuće, imam neke tegiće. Pokušavam da izbacim toksine iz sebe koliko god je moguće.

 

(FOTO/VIDEO) KAD ĆERKA PREVAZIĐE MAJKU! Dženifer Lopez se pohvalila talentom svoje naslednice!

Pa zašto pušiš?
- Ne znam, eto, na fakultetu sam počeo. Sad sam u fazi da ne mogu da ostavim cigarete. Najgori je to ubica. Kad izađemo sa predstave, mi smo još pod adrenalinom, nije lako glumcu da kada se završi predstava u kojoj je bio neki drugi lik odmah izađe iz njega. On mora da živi bar još par sati u glumcu... Onda odem u bife, popijem čašu viskija, zapalim cigaretu da se opustim. Nije baš za pohvalu. Bolje bi bilo da popijem neki sok.

A kada lik koji si igrao "ode", kakav si privatno?
- Osetljiv sam mnogo, pogađaju me mnoge stvari koje ne bi trebalo da me pogađaju. Dešava mi se zato da se zatvorim sam na par sati, osamim se... Porodica i prijatelji su uvek tu. Znate kako kaže Don Korleone u "Kumu": Čovek koji ne provodi vreme sa porodicom ne može da bude dobar... Imaju Italijani pravo. Volim da se družim i sa drugarima iz kraja, nađemo se, pa igramo karte.

Šta igrate?
- Mau-mau, poker u zamišljen novac, imamo čipove... To je moj filter i ventil.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovana

pre 4 godine

Eto, dečko ekspresno primljen u JDP uprkos zabrani zapošljavanja. Zato Hanu Selimović u Narodnom ne žele iako im je donela oblike nagrade. Bitna je komercijala i debela veza, očigledno.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija