• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J. Ž.

02.09.2019

14:08

AŠOK MURTI OTVORENO I SA STILOM: Imam svoje male 'autlete' ljubavi!

Showbiz

AŠOK MURTI OTVORENO I SA STILOM: Imam svoje male 'autlete' ljubavi!

Podeli vest

Šta ga je to pošteno zviznulo, pa je shvatio da želi češće da ide u Indiju, odakle potiče, šta je za njega ljubav i kako, dok „vozi 140 na sat", stiže da voli, da se druži i da bude odličan u svom poslu, otkriva za Ljubav i zdravlje naš najcenjeniji stilista Ašok Murti

On je naš najcenjeniji stilista, kada njega sretnete ili se pojavi u medijima, poželite da imate svaki komad onoga što on nosi. I još kad biste znali to tako da iskombinujete... On to ume besprekorno i nije ni čudo što bi svako voleo da ga stilizuje Ašok Murti. Ovih dana vredno radi za jesenju sezonu, a za Ljubav i zdravlje otkriva kako stilizuje sebe, kako je smršao, zašto mu je Indija sve važnija u životu i šta su to mali 'autleti' ljubavi.

Šta radite ovih dana?
- Kad bih taksativno naveo šta ja tačno radim u životu, to bi moglo da zvuči malo pretenciozno i komplikovano. Ali ako se uzme u obzir da živimo Srbiji, gde je jedini način da opstanete ako sve što vam naiđe kao mogućnost za posao (i zaradu) prihvatite, onda je normalno da se radi svašta i mnogo. Jer tako sebi možete da omogućite život koji nije onoliko stresan koliko bi bio da se oslanjate samo na jedan angažman. S druge strane, ja sam u svojoj 57. godini shvatio da imam relativno malo ili mnogo vremena da se bavim svojim poslom i da ovo vreme koje mi je ostalo želim da iskoristim što produktivnije.

Da li poslove koji nailaze da bi se živelo kako treba uspevate da prihvatite i kao izazov?
- To je jedini način. S druge strane, moramo biti svesni i toga da, ako radite ovoliko, onda imate i mnogo veće troškove. Jedno vuče drugo. Ali shvatio sam da mene nerad mnogo više ubija nego besparica, pa sam odlučio da radim. Što verovatno raduje sve one koji me angažuju, ha, ha, ha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели ashok (@ashok.murty) дана 1. Јул 2019. у 2:34 PDT

Šta trenutno radite?
- Radim kao konsultant, samostalni sam delatnik, imam agenciju poslednjih sedam godina.

 

(FOTO) MARINA TADIĆ TRUDNA! Evo ko je otac deteta!

Penzija obezbeđena, dakle?
- Pa nadam se, ali, realno, znamo da je to dosta dobra šala. Prethodni deo svog radnog veka, kada sam bio angažovan za stalno proveo sam, kao i svi, na nekom minimalcu. Moj najveći klijent sada je kompanija „Movem fešn", koja je franšizni partner brendovima „Hugo Bos" i „Canali". Naša obaveza je da franšizna radnja izgleda kao bilo koja u svetu i to je jedna od delatnosti za koju sam odgovoran. Sada ide prepakivanje cele radnje za sezonu jesen-zima. Pišem i za jedan magazin, ali učestvujem i u kompletnom njegovom stvaranju. Na sve to, za još jedan modni magazin radimo i dodatak specijalizovan za mušku modu. Trebalo bi da nastavim da predajem na „Akademiji de Lusso", a tu je i jedna TV serija za koju ću, nadam se, raditi kostime. Valjda je ovo dovoljno da bude jasno da ne znam gde udaram glavom.

Imam stokholmski sindrom

Kako ste smršali i kako brinete o svom zdravlju?
- Ja sam od onih koji bi možda mogli da nose oznaku žrtve stokholmskog sindroma! Čovek koji je bio moj trener bio je moj smrtni neprijatelj, a sada je jedan od mojih najboljih prijatelja. Nisam voleo da vežbam, imam traume od časova fizičkog, ali u krizi srednjih godina odlučio sam da krenem da vežbam. U početku je to bila jedna velika muka, a posle veliko zadovoljstvo. E, onda je moj trener počeo da paniči jer sve što smo radili nije se reflektovalo na gubitak težine. I, po savetu prijateljice, otišao sam kod doktora Dejana Čubrila. Moj višak kilograma nije bio samo u mastima, već i u nekoj metaboličkoj vodi, koja se nagomilavala i sve zajedno vodilo je u stanja koja su mogla da budu opasna. Doktor Čubrilo je predložio radikalnu metodu, i ja sam ga pitao ima li na kraju tog tunela svetla za mene. Pošto je rekao da ima, moje sledeće pitanje je bilo ima li u tom svetlu kajmaka i čvaraka? Rekao je da ima! To je bilo netipično pitanje za jednog polu-Indusa, ali eto. Kroz ceo taj proces shvatio sam da je meni primarni motiv - gubljenje kilograma - doneo druge zdravstvene kvalitete u životu i da sada osećam da, iako će da to zvuči kao floskula, imam mnogo više energije. I tako sam postao talac i doktora Čubrila. On je moje intimno božanstvo.

Prvi put radite kostime za seriju?
- Serije su postale mnogo izazovnije od filma za sve one koji imaju bilo koju vrstu kreativne uloge u tome. Prihvatio sam taj izazov.

A koje serije su vas oduševile kada je reč o kostimima?
- „Mad man" je fantastična serija, ali i „Igra prestola", ako pogledamo kako je išla evolucija kostima od početka do kraja. Dve domaće serije - „Nemanjići" i „Žmurke" imale su odlične kostime.

Prilično retro priče...
- Da. Od savremenih sam gledao britanske serije „Years and years" i „Otac majka sin", gde su kostimi odlični. Meni lično bilo bi jako drago ako bi mi neko ponudio da radim nešto kao što je „Dauntonska opatija", ali neće mi ponuditi, ha, ha, ha.

Kako smo mi obučeni? Šta se sve viđa na ulicama?
- Svaki put kad nešto hoću da iskomentarišem, ja se setim budžeta kojim svako može da raspolaže. Za nekog su cene u pojedinim prodavnicama šokantne, a u svetu se raspravlja kako su te cene u tim istim prodavnicama koje pripadaju tzv. brzoj modi ubile celu modnu industriju. Ako prihvatimo to da živimo u društvu gde je ono što se smatra jeftino nedostižno velikoj većini, moramo ljudima mnogo stvari oprostiti.

A javnim ličnostima?
- Moja profesionalna promocija kao stiliste išla je preko televizije. Ja sam bio prvi koji se bavio stajlingom na televiziji i ta BK televizija se dugo koristila kao reper kako treba biti obučen pred kamerama. Sada je to na nivou samo verbalnog. Voleo bih da neko prihvati izazov bar na nekoj televiziji i da pokuša da ode malo dalje od onoga što je podilaženje lošem ukusu. Mislim da bi televizije morale da vrate dignitet ljudima koji tamo rade.

Foto: Insajder/Novak Đurović

Kako sebe stilizujete?
- Ja sam sebi najdraži eksperiment. Posao kojim se bavim često diktira šta ja to nosim. Ako imam gomilu stvari koje zahtevaju fizičku aktivnost, to diktira i šta ću da obučem.

 

(VIDEO) ZA SRPSKU RAKIJU NEBO JE GRANICA! OVO JE KOKTEL OD YEBIGA RAKIJE!

Da li to treba da bude zakon - da se čovek dobro oseća u onome što obuče? To se često izgovara, da je to pravi stil oblačenja.

- Da, ali ako bi se to bukvalno primenilo, onda ja ne bih izlazio iz pidžame. Morate da imate u vidu da preko dana srećete neke ljude koje ne poznajete. U Americi me je, na primer, fascinirao koncept koncentrisanosti na kombinaciju sopstvene efikasnosti i promociju sobom onoga što radite, pa mi je jasno zašto se oni tako oblače. Ako se bavite fitnesom, vi ćete ga reklamirati, ali to ne znači da ulicom idete u majici šest brojeva manjoj. Moramo stalno da budemo svesni da, kada izađemo u javnost nepristojno obučeni, mi tako ne poštujemo ljude s kojima se srećemo. Ja sam danas došao obučen tako da vas ničim ne isprovociram ili iznerviram, jer ja vas ne poznajem dovoljno. Nisam hteo da vas iritiram i vređam svojim stajlingom i mislim da bi tako svi trebalo da razmišljaju.

Šta još volite da radite u životu?
- Kao što ste shvatili - mnogo gledam televiziju, to je jedan od mojih tajnih poroka. I čitam. I, ako uspem da odvojim malo vremena, da se družim sa svojim prijateljima, kojima sam veliki dužnik. Posao je prioritet i moji prijatelji to znaju, ne moram da im objašnjavam. Moj radni dan je počeo rano: poslao sam nekoliko mejlova, pokupio veš koji se suši, sačekao da stignu odgovori na mejlove, sada sedim sa vama, pa idem dalje i završiću oko devet, deset uveče. Retko izlazim, jer moji prijatelji su u devet ujutru na svojim radnim mestima i u ponoć spavaju, pa ja ne mogu da ih zovem da izađemo u 11 uveče.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели ashok (@ashok.murty) дана 29. Мај 2019. у 2:27 PDT

Jeste li bili u Indiji nedavno?
- Bio sam 2015. godine.

Planirate li ponovo da odete?
- Da. Od 1976. do 2012. nisam imao nikakav kontakt sa Indijom, sem sa tatinom porodicom, koja je dolazila ovde. A onda se pojavila jedna žena koja je veoma uticala na mene i koja mi je promenila poglede na život, iako sam tada imao 50 godina. To su godine kada mislite da niko i ništa ne može da vas promeni. Ona je, naravno, iz Indije i rekla mi je da moram da ponovo odem tamo. Otišao sam i doživeo šok od upravo tog saznanja - koliko mi je bilo potrebno da odem. Čitao sam knjigu "Gen intimna istorija", autor je Sidarta Mukardžija, koji se bavi pitanjem koliko je svaka vrsta, pa i čovek, uslovljena genetikom. Kako ona utiče na nas, kako svi imamo neko sećanje koje ne možemo da identifikujemo kroz nauku, ali je ono tu. E, to me je debelo zviznulo, pa sam od 2012. četiri puta bio u Indiji. Uskoro idem ponovo, jer je u međuvremenu od porodice moga oca ostao samo stric, pa imam ozbiljnu dužnost da se bavim njime onoliko koliko mogu.

(VIDEO/FOTO) KONTROVERZE U VENECIJI! Reditelji optuženi za silovanje, holivudske ikone i manjak žena do sada obeležili ČUVENI FILMSKI FESTIVAL!

 

Da li je vaš tata bio srećan ovde?
- Mama i tata su imali jednu od onih ogromnih i fantastičnih životnih priča koja je bila toliko velika da je odredila ne samo njih već i ljude koji su živeli oko njih. Dok je živite, niste svesni toga, sve dok ne dođe momenat da vas nešto poremeti. Tek kada je moja mama otišla, tata je shvatio koliko je bio srećan i koliko je njegov život bio ispunjen. On je preminuo osam meseci posle nje... To je ta ljubav.

Foto: Insajder/Novak Đurović

A kako vaša ljubav?

- Ljubav je vrlo apstraktno pitanje, jer ljubav može da ima mnogo formi. Svako od nas ima potrebu za apsolutnom ljubavlju, to je naša nasušna potreba. Ali ako znate da to ne možete imati u idealnoj formi koju ste zamišljali sa 20 i 25 godina, ako shvatite da ljubav ima rok trajanja ili će promeniti formu, onda sebi možete da napravite neke svoje male 'autlete' ljubavi. Ja imam te svoje male kanale, priznajem, gde pomalo volim nekoga i neko voli mene i spreman je da me prihvati ovakvog kakav jesam i da prima te male doze moje ljubavi s vremena na vreme.

Šta je vaša životna želja?
- Voleo bih, iskreno, kada bih mogao više da putujem. Putovanje nije bilo problem dok sam odrastao, moji roditelji su mislili da treba videti što više i putovati što više i tako smo živeli. A onda je naišao period kada sam imao psa i kada nisam mogao da putujem. Osamdesetih niste mogli da vodite psa u pansion, niti da nađete nekoga da ga pričuva. Tada sam odredio prioritete, a u tom trenutku to su bili jedan pas, pa dva, pa tri, pa četiri...

Imate li sada psa?
- Ne, nemam nikoga, ali nadam se da to neće tako biti zauvek. Ali, iskreno, ovakav život koji sada vodim nema prostora za neko biće. To bi bilo surovo, nije u redu da imam nekog samo da bi meni smanjio stres i mahnuo repom kada dođem kući. Ljubimac nije aksesoar ili statusni simbol. Životinje imaju svoje emotivne potrebe. Moj pas, poslednji koga sam imao, živeo je 18 godina, poslednje tri godine bile su iste kao i kod ljudi u dubokoj starosti, bolest, muka jedna. Ali postojao je, s vremena na vreme, pogled pun obožavanja, koji vam kaže da je ona znala da sam tu za nju. U toj situaciji niko ne može da vam pomogne. Nisam siguran da sada imam snage za to. Ako se jednom odlučim, kad malo usporim, možda je to ona životna želja - da mogu sebi da priuštim nekog ko će znati da ću ja biti tu za njega.

BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija