• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.02.2020

09:00 >> 15:18

POBUNILI SE PROIZVOĐAČI MOBILNIH TELEFONA: Evropa donela novi zakon u korist potrošača!

Vesti

POBUNILI SE PROIZVOĐAČI MOBILNIH TELEFONA: Evropa donela novi zakon u korist potrošača!

Podeli vest

Evropski parlament ogromnom većinom glasao je za predlog da svi mobilni telefoni koriste isti uređaj za punjenje. Za ovu odluku glasalo je 582 poslanika, 40 ih je bilo protiv, a 37 uzdržano.

Međutim, ovom predlogu, koji zahteva da iPhone i drugi uređaji koriste drugačiji punjač od postojećeg, protive se tehnološke kompanije a među njima je najglasnija Apple.

S druge strane parlamentarci EU tvrde da bi to olakšalo život korisnicima, omogućavajući im da mogu da pune bilo koji uređaj istim punjačem.

 

 


Novo pravilo bi tako primoralo bilo koju kompaniju koja pravi male ili elektronske uređaje srednje veličine, ukljujući i tablete, čitače, kamere i satove, da prilagodi svoje proizvode tako da svi koriste isti punjač. Evropskoj komisiji dat je rok do jula da ovu odluku implementira.

 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija