• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/blic

04.02.2020

09:00

BESPLATNI VAUČERI IDU KAO ALVA: Već je podeljeno 26.000, ovo su najtraženije destinacije

Vesti

BESPLATNI VAUČERI IDU KAO ALVA: Već je podeljeno 26.000, ovo su najtraženije destinacije

Podeli vest

Odmor i letovanje u Srbiji za brojne građane će i ove godine biti opcija, što pokazuje veliko interesovanje za besplatne vaučere u iznosu od 5.000 dinara

Od početka januara počela je podela, a kako objašnjavaju u Ministartsvu trgovine, turizma i telekomunikacija, najpopularnije destinacije su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Divčibare, Kuršmlija - Prolom i Lukovska Banja.

Građani koji koriste vaučere kažu da uglavnom biraju privatni smeštaj/apratmane/domaćinstva, gde cena po danu iznosi od 1.000 dinara pa naviše, te u zavisnosti da li planiraju pet ili više dana, doplate razliku i obezbede letovanje ili odmor van sezone.

 

 

Gordana Z. iz Niša, koja radi na privremeno-povremenim poslovima, a čija mesečna zarada iznosi 30.000 dinara, objašnjava da je sebi ove godine obezbedila odmor u junu u Sokobanji.

- Suprug i ja smo tako uradili prošle godine, tako ćemo i ove, vaučeri nam pokrivaju po pet dana, doplatimo još po pet i ostanemo 10 dana. Što se hrane tiče, nešto ponesemo od kuće pa pripremamo, što nam nedostaje dokupimo i jeftino prođemo. Mnogi naši prijatelji koriste vaučere, tako da nam dobro dođe, jedino što moramo aplicirati u janauru jer već u februaru nestane - objašnjava Gordana.

 

 

Prema važećem cenovniku, najjeftinije je u banjama, mada se i na planinama može pronaći povoljan smeštaj. Privatni smeštaj je svakako najjeftinija opcija i kreće se između 1.000 i 2.000 dinara po danu, dok je u hotelima cena skuplja i prilagođena je sezonskom i vansezonskom odmoru. U julu i avgustu su cene najskuplje.

Ono što je potrebno je da korisnici na šalterima JP „Pošta Srbije“ podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, dok se vaučer može iskoristiti do 20. novembra.

Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi da je interesovanje građana i ove godine veliko.

- Vlada Srbije već šestu godinu zaredom izdvaja novac za program vaučera za odmor u Srbiji. Ove godine je za 100.000 vaučera izdvojila 500 miliona dinara. Ova mera je dobro prihvaćena od građana i do sada je podeljeno oko 26.000 vaučera koji se mogu koristiti u preko 1.000 ugostiteljskih objekata u više od 50 mesta širom Srbije - objašnjava Knežević.

 

 

Građani na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija imaju na raspolaganju listu ugostitelja kod kojih mogu izvršiti rezervaciju smeštaja, a koja se redovno ažurira.

Ko može dobiti vaučer?

* korisnici prava na penziju;

* nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji NSZZ (korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade);

* korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje socijalna zaštita;

* korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa zakonom kojim se uređuje penzijsko i invalidsko osiguranje;

* radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze neto iznos od 60.000 dinara mesečno;

* ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno;

* korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu;

* nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bavi isključivo poljoprivredom, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija