• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.03.2020

16:43

RADNO VREME U VANREDNOM STANJU: Evo kako će raditi prodavnice, apoteke, pijace, tržni centri...

Vesti

RADNO VREME U VANREDNOM STANJU: Evo kako će raditi prodavnice, apoteke, pijace, tržni centri...

Podeli vest

Na teritoriji cele Srbije je uvedeno vanredno stanje, a, u skladu sa tim, izmenjeno je i radno vreme prodavnica, ugostiteljskih i drugih objekata.

Od danas od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama - zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina

Od danas od 20h do 5h sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, a to znači da niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni

Iz većine prestoničkih pekara naveli su da rade do 17-18 časova.

Kako stoji na zvaničnom sajtu TC "Ušće", radno vreme radnji je od podneva do osam uveče, supermarketa od devet ujutru do osam uveče.

 

 

Na zvaničnom sajtu Ada mola navodi se da će taj tržni centar u periodu od 18. do 31. marta raditi od 12 do 18 časova.

Iz TC Zira su naveli da će im radno vreme u narednom periodu biti od 10 do 18 časova, a da će parking raditi 24 sata.

Iz tržnih centara Big fešn i Delta siti rekli su da još uvek čekaju odluku o promeni radnog vremena, s tim da Delta danas radi do 18 časova.

I sve prodavnice Lidl Srbija od danas, 18. marta, će raditi skraćeno do daljeg, saopštila je ta kompanija. Novo radno vreme prodavnica je od osam do šest uveče svakog dana. Kompanija je apelovala na potrošače da postupaju odgovorno, poštuju vanredne mere i savete lekara da ostanu kod kuće, kao i da u prodavnicu idu onda kada je zaista neophodno i kupuju racionalno.

Apotekarska ustanova Lilly Drogerie uvela je novo radno vreme tokom vanrednog stanja, pa će Lilly drogerije širom Srbije raditi radnim danima od osam ujutru do osam uveče, dok je subotom radno vreme u većini drogerija od osam ujutru do tri poslepodne.

Dežurne apoteke radnim danima i subotom biće na adresama Dimitrija Tucovića 1A u Pančevu i Krušedolska 1 u Beogradu.

 

 

Radno vreme lokala u Stadion Šoping centru je od 12h do 18h, megamarketa od osam ujutru do šest uveče, a apoteke i drogerije od 10 prepodne do šest poslepodne. U obaveštenju na sajtu tog centra navodi se da će ekspozitura Addiko banke, koja je u tom centru, raditi od devet ujutru do pet časova popodne.

Od danas i sve ekspoziture NLB Banke u Srbiji rade skraćeno, od devet do dva sta popodne U saopštenju se navodi da je to još jedna mera koju NLB Banka realizuje kako bi doprinela borbi protiv širenja korona virusa u Srbiji.

Prema izmenjenom radnom vremenu rade i u pošte, a one koje su do sada radile tokom celog dana radiće od 10 ujutru do pet poslepodne, a subotom od 10 do dva sata popodne. Radno vreme pošti koje rade nedeljom biće od 10 do dva popodne, a Glavna pošta u Takovskoj ulici u Beogradu radiće radnim danima od 10 do pet poslepodne i vikendom od 10 do dva poslepodne.

 

 

Kompanija Telekom saopštila je da je preduzela sve mere kako bi olakšali korišćnje usluga i pružili maksimalnu zaštitu i informisanost tokom vanrednog stanja. Kako se navodi, poslovnice će raditi sa izmenjenim radnim vremenom, dok će korisnici i dalje moći da sve željene informacije dobiju putem sajta , pozivom kontakt centra na broj 0800 100 100, kao i putem društvenih mreža.

Ima izmena i u radu gradskih pijaca

Sve pijace koje se nalaze u sistemu Gradskih pijaca radiće svakodnevno u periodu od osam do tri sata popodne, počev od danas.

Penzioneri će u kupovinu moći, u posebnim terminima. Naime, najstariji će, u nabavku ići, pod posebnim pravilima, nedeljom od četiri do sedam ujutru.

Svi šalteri Bus plusa biće zatvoreni do daljeg, a građani čije kartice su istekle posle 1. marta 2020. godine moći će bez problema da ih dopune, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije.

 

 

Skraćeno rade i tržni centri u drugim gradovima Srbije

Šoping centar Promenada u Novom Sadu radiće od 10 do 18 časova.

Pored izmenjenog radnog vremena šoping centra, bioskop Cineplexx Promenada i Pro Fitness Centar neće raditi do daljnjeg zarad poštovanja mera Vlade Srbije, dok će supermarket Univerexport i apoteka Galen Pharm raditi nešto duže, od 09h do 18h.

"Izmenjeno radno vreme je prilagođeno merama koje imaju za cilj suzbijanje širenja virusa COVID–19, odnosno odluci Vlade Srbije koja zabranjuje kretanje građana u periodu od 20h uveče do 05h ujutru. Pomenute mere moraju bezbedno poštovati svi posetioci, kao i zaposleni u maloprodajnim objektima, kioscima i tehničkim službama šoping centra Promenada Novi Sad".

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija