• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2020

13:10

NOVO RADNO VREME JAVNIH BELEŽNIKA: Obustavljena overa potpisa, rukopisa i prepisa

Vesti

NOVO RADNO VREME JAVNIH BELEŽNIKA: Obustavljena overa potpisa, rukopisa i prepisa

Podeli vest

Sve javnobeležničke kancelarije rade skraćeno od 9 do 15 sati po preporukama Ministarstva pravde u uslovima vanrednog stanja zbog epidemiloške situacije u zemlji, objavila je Komora javnih beležnika.

Javnobeležničke kancelarije nastavljaju da se pridržavaju preporuke kojom je 17. marta obustavljena overa potpisa, rukopisa i prepisa osim u naročito hitnim i opravdanim situacijama.

Da je situacija hitna neophodno je da stranke elektronskom ili redovnom poštom dostave javnim beležnicima obrazložen zahtev.

Javni beležnici nastavljaju da obavljaju solemnizaciju ugovora, sačinjavanje javnobeležničke zapise i zapisnike u skraćenom radnom vremenu.

 

 

Kancelarije obavljanje ovih poslova sa strankama zakazuju u razmaku od najmanje sat vremena, a potrebnu dokumentaciju primaju, kada je god to moguće, elektronskom poštom, dok je pristup kancelarijama omogućen isključivo strankama koje učestvuju u postupku.

U toku trajanja vanrednog stanja javni beležnici neće zakazivati ročista u postupcima sačinjavanja smrtovnica, raspravljanja zaostavštine i drugim vanparničnim postupcima, koje javnim beležnicima poveravavaju sudovi, a u kojima je neophodno učešće stranaka.

Već zakazana ročišta u ovim postupcima biće odložena, osim u predmetima u kojima se zahteva hitno postupanje, a ne ugrožavaju se posebno zaštićene kategorije stanovništva.

 

 

Javni beležnici do daljeg neće obavljati službene radnje van kancelarija, osim u izuzetno hitnim i opravdanim slučajevima.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija