• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

13.05.2020

14:00

NAŠA KRILA NA ČEKANJU: Er Srbija odlaže početak redovnih letova za dve nedelje, evo zašto

Vesti

NAŠA KRILA NA ČEKANJU: Er Srbija odlaže početak redovnih letova za dve nedelje, evo zašto

Podeli vest

Er Srbija, nacionalna aviokompanija Srbije, odložiće početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja umesto za planirani 1. jun na 15. jun, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja.

Kako je istovremeno reč o zemljama u kojima se nalazi veliki broj destinacija Er Srbije, srpski nacionalni avioprevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja.

S druge strane, obnavljanje aviosaobraćaja do ograničenog broja destinacija - London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč, koje je najavljeno za period od ponedeljka, 18. maja, biće realizovano, saopštila je Er Srbija.

Usled pomenute preporuke Evropske komisije, letovi do tih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano.

 

 


Er Srbija istovremeno pažljivo prati moguće ponovno otvaranje regiona i biće spremna da se fokusira i na regionalne letove, te da se prilagodi novim mogućnostima i rastu tražnje u okviru regiona.

"Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu sa obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo", rekao je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Zbog toga mi pratimo sve odluke nadležnih organa i u hodu usklađujemo naše poslovanje i planove sa realnošću, dodao je on.

 

 

 

 


Er Srbija je najavila ranije da ce se saobraćaj obnavljati postupno posle pauze uzrokovane pandemijom korona virusa i različitim merama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou.

Saopšteno je i da će red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine odnosno da će se letovi do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Srpska nacionalna aviokompanija nastaviće da putnike redovno obaveštava o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi.

 

 

 

 


Sve potrebne informacije, kao i ažurirani red letenja, biće dostupni na airserbia.com.
 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija