• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/b92

14.05.2020

13:49

MILION PENZIONERA DOBIJA PO 100 EVRA: Novac odmah na računu, evo kad će moći da se podigne!

Vesti

MILION PENZIONERA DOBIJA PO 100 EVRA: Novac odmah na računu, evo kad će moći da se podigne!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se za 24 sata više dva miliona i četiristo hiljada građana prijavilo za jednokratnu pomoć od sto evra

Mali ja za Prvu televiziju naveo da, ukoliko se uzmu u obzir i penzioneri, imamo 4 miliona prijavljenih građana za tu meru.

"Nikada se u istoriji nije desilo da država pomogne građanima konkretnim novcem i tako im olakša izlazak iz krize", naveo je Mali.

 

 

Podsetio je da prijavljivanje traje do 5. juna, a da od sutra(petak) počinje da radi i kol-centar.

Mali je naveo da sutra počinje isplata 100 evra za naše najstarije sugrađane

"Sutra ćemo na račun čak milion penzionera upatiti ovu pomoć od 100 evra. Penzioneri će novac moći da podignu već u subotu, što je pokazatelj da mi ispunjavamo obećanja", rekao je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Govoreći o prvim uplatama na račune građana, ministar je pojasnio da će nakon uplata penzionerima, novac leći na račune onima koji dobijaju novčanu socijalnu pomoć, a potom onima koji se prijavljuju.

On je naveo da je izuzetno ponosan na sve ljude koji su učestvovali u kreiranju sistema prijavljivanja, koji odlično funkcioniše. Ministar je objasnio da je ceo sistem napravljen tako da građani ulože što manje vremena i napora da bi došli do 100 evra.

 

 

"Građani biraju samo banku, mi sve ostalo radimo za njih. Ukoliko imaju račun u toj banci koju su izabrali, novac će biti uplaćen na taj račun, a ako ga nemaju, mi ćemo otvoriti zajedno sa bankama račun u banci koju su izabrali", naveo je on.

On je rekao da ako neko ne želi da se prijavi za 100 evra i taj novac ostane u budžetu, to će se iskoristiti za projekat Srbija 2025.

"Taj projekat je najvažniji. Nas interesuje dugoročni rast. Ulagaćemo u infrastrukturu, bolnice, jeftine stanove, sve što smo obećali. Par meseci smo odložili realizaciju projekta", rekao je on.

 

 

Mali je ocenio i da je pomoć od 100 evra važan psihološki faktor, da ljudi osete sigurnost, te da je država pokazala da podržava građane.

Mali je naveo da je cilj da u narednim godinama imamo plate preko 900 evra.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

UKIDANJE VANREDNOG STANJA SIGNAL ZA INVESTICIJE Sad pravo vreme za kupovinu, automobila, stana?!

ZBOG ISPLATE PENZIJA DUŽE RADNO VREME BANAKA: Za penzionere i posebni termini, evo koji

POGLEDAJTE VODIČ ZA LETOVANJE U SRBIJI: Ovih deset čarobnih mesta, jednostavno morate da posetite




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirko

pre 3 godine

Postovani iz informera zasto pitajte gospodina ministra,ne kaze javno kod vasa i na recimo RTV Pink ili slicno primaoci penzija i primaoci Socialne pmoci mogu podici novac na primer 20 og maja od 10h pa nadalje.Novinari ste pa vidite,a ne da juri narod objave po Instagramima Fejsbuku i slicno...sta ce tek oni koji nemaju internet da tuje broj kolcentra,ali ima puno njih koji neshvataju a javi mu se automt.Ako vec drzava daje moralo je to,malo transparentnije. Srdacan pozdrav vama te gospodinu uredniku,Vucicevicu ako ne gresim.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija