• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

19.05.2020

12:44

DANAK KORONI: Desetkovana prodaja novih automobila u Evropi, karantin obustavio proizvodnju

Vesti

DANAK KORONI: Desetkovana prodaja novih automobila u Evropi, karantin obustavio proizvodnju

Podeli vest

Evropska prodaja automobila dramatično je pala u aprilu jer su zbog pandemije korona virusa u regionu auto-saloni bili zatvoreni, a proizvodnja i prodaja obustavljeni, pokazuju najnoviji podaci auto-industrije objavljeni danas.

Registracija novih automobila u EU pala je za 76,3 posto u aprilu u odnosu na isti mesec pre godinu dana, saopštilo je Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA), prenosi CNBC.

"Prvi ceo mesec s primenom mera ograničenja zbog korona virusa rezultirao je najvećim mesečnim padom tražnje za automobilom od kada se beleže podaci“, navodi se u saopštenju ACEA.

Precizira se da je broj prodatih novih automobila pao na samo 270.682 komada prošlog meseca u odnosu na 1.143.046 jedinica u aprilu 2019.

 

 


Na svakom od 27 nacionalnih tržišta EU u aprilu je registrovan dvocifren pad, ali najveći gubitak su zabeležile Italija i Španija, zemlje najteže pogođne epidemijom, u kojima se broj novih registracija stropoštao za 97,6, odnosno 96,5 procenata, respektivno.

U Nemačkoj je prodaja pala za 61,1 procenat, a u Francuskoj za 88,8 odsto, navodi Udruženje.

U Velikoj Britaniji, koja više nije uključena u ovu statistiku ACEA, prodaja automobila se takođe sunovratila za 97,3 procenta u aprilu, dodaje CNBC.

 

 

 

 


Prodaja novih automobila u EU već je pretrpela drastičan pad od 55 posto u martu, na godišnjem nivou, zbog epidemije Covid-19. Sredinom marta većina evropskih zemalja uvela je stroge mere ograničenja kretanja, zbog kojih je velika većina evropskih auto-dilera obustavila rad od druge polovine meseca.
 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija