• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/sputnik

17.06.2020

16:53

ZA SRBE UKINUTA SVA OGRANIČENJA: Grci dozvolili ulaz na svaki način, bilo kojim prevoznim sredstvom

Vesti

ZA SRBE UKINUTA SVA OGRANIČENJA: Grci dozvolili ulaz na svaki način, bilo kojim prevoznim sredstvom

Podeli vest

Novi broj grčkog Službenog glasnika, od 16. juna, u kome se navodi da se građani Srbije izuzimaju od mera za zabranu ulaska u Grčku, objavljen je u sredu ujutru

Po tom dokumentu, naši građani u tu zemlju mogu da uđu na bilo koji način i bilo kojim prevoznim sredstvom.

To kaže za Sputnjik ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević. On ukazuje na to da bi nova odluka Grčke, po kojoj naši građani mogu da svim sredstvima odu u tu zemlju, trebalo da znači da naši državljani tamo mogu i avionom.

U Grčku i avionom?

„Mi bismo mogli da tumačimo da se aerodromi u Atini i Solunu otvaraju za naše državljane. Međutim, to još nije u potpunosti jasno, a u toku dana ćemo probati da rešimo i tu dilemu“, napomeno je Spasojević.

Spasojević napominje da je trenutna gužva na bugarsko-grčkoj granici posledica toga što je otvoren samo granični prelaz Promahonas, na koji se uputio veliki broj ljudi, kojima je ulazak u Grčku dozvoljen.

„To nisu samo državljani naše zemlje. Tu ima i mnogo građana Bugarske i Rumunije. Zbog toga se stvara gužva, ali je granica otvorena i državljani Srbije ulaze nesmetano“, istakao je Spasojević i dodao da je granični prelaz Promahonas za naše državljane otvoren od 15. juna u 23 sata.
Ostale granice i dalje zatvorene

On je rekao da će grčke granice ostati zatvorene za Albaniju, Tursku i Severnu Makedoniju, za koju napominje:

„Pitanje koja će granica biti otvorena je službeno pitanje svake države i to je stvar između Atine i Skoplja. To nije nešto na šta mi možemo da utičemo. Grčka je, u tom smislu, ispunila obećanje koje je ministar spoljnih poslova Grčke Dendias, u petak 12. juna, dao našem ministru Ivici Dačiću tokom njegove posete Atini, da će naši građani moći da ulaze preko Bugarske, onako kako je dogovoreno“.

Upitan da li se situacija sa koronavirusom u Grčkoj normalizuje ili preti da ponovo zatvori granice, Spasojević odgovara da je za sada pod kontrolom i da je broj novih slučajeva mali.

Podsetimo, u ponedeljak je objavljeno da državljani Srbije ipak ne mogu da putuju u Grčku, ni preko Bugarske. U međuvremeni se situacija promenila, pa se na graničnom prelazu Promahonas ponovo se stvorila gužva.

Prema izvorima Sputnjika u policiji, građani Srbije čekali su na graničnom prelazu – u zoni između dve države – nadajući se da će uspeti da pređu granicu.

Vozila stoje u dugom redu, a policija je saopštila da čini sve što je u njenoj moći kako bi smanjila gužvu na tom graničnom prelazu.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija