• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2020

12:40

OVO (NI)SMO OČEKIVALI?! Građani Srbije koji su u Grčkoj nastaviće letovanje, sve ostalo je neizvesno!

Vesti

OVO (NI)SMO OČEKIVALI?! Građani Srbije koji su u Grčkoj nastaviće letovanje, sve ostalo je neizvesno!

Podeli vest

Za sve koji su imali uplaćene i rezervisane aranžmane do 15. jula, a koji su obustavljeni usled zatvaranja granice u Grčkoj, biće omogućeni zamenski vaučeri, a odluka grčkih vlasti neće uticati na turiste koji su sada na letovanju, i oni će moći nesmetano da se vrate u zemlju, kažu u Juti i turističkim agencijama

Grčka je u ponedeljak rano ujutru zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja.

Državljanima Srbije ulazak u Grčku zabranjen je do 15. jula, kada će se o odluci ponovo odlučivati u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Svi koji su već u Grčkoj, ne treba da brinu i moći će da iskoriste aranžman do kraja, kaže za Tanjug direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić.

Navodi da se ovoj meri niko nije nadao pa samim tim ni pripremao za takav scenario, ali da svakako nema mnogo novih putnika koji su uplatili aranzman u poslednje vreme, već su uglavnom to učinili ranije, pre 15. marta.



Kako kaže, videće se još kako će vlasnici smeštaja u Grčkoj postupiti dalje, odnosno da li će hteti da vrate novac i da će svakako našim putnicima biti ponuđena zamenska putovanja i dodaje da je 90 odsto putnika vrlo pozitivno reagovalo na tu meru.

Seničić kaže da neće biti problema ni sa turistima koji su trenutno na letovanju, odnosno da će moći da ostanu i privedu svoj odmor kraju.

"Agencije će slati prazne autobuse po putnike kako bi ih vratili i nadamo se zbog protokola i procedura koje su na snazi, da neće biti problema, tehničke stvari rešiće se u hodu i putici ne treba da, brinu već da budu u kontaktu sa svojim vodičima koji će im davati pravovremene informacije“, kaže Senicić.

Oni koji su u sopstvenoj režiji na odmoru takođe mogu da odluče da li će ostati još ili će se vratiti.

Seničić je dodao da je imajući u vidu prethodne odluke grčkih vlasti teško proceniti da li će granica biti otvorena nakon 15. jula.



U Agenciji Argus kažu da će pratiti situaciju i da su sva putovanja do 16. jula stornirana i puticima će biti ponuđena zamenska putovanja, odnosno zamenski vaučeri.

Kaže da su uputili molbu svim nadležnima da uđu u Grčku sa praznim autobusima po naše turiste koji su sada tamo i da očekuju odgovore, odnosno odobrenje za to.

U Oktopod travelu kažu za Tanjug da su juče dva autobusa, koji voze putike u jonsku regiju i Eviju, nesmetano ušli u Grčku i da nesmetano danas protiče i povratak prethodne grupe koja je bila u Grčkoj.

Nadamo se da ćemo od 15. jula opet moći da putujemo, kaže Dejan Bukarica iz Oktopoda.

Putnici koji je trebalo da putuju mogu da dobiju vrednosne vaučere i da putuju narednih meseci ili cele naredne godine ili ako ne iskoriste vaučer, da im se od 2022. godine vrati novac.



Kako kaže, nije bilo mnogo otkaza i juče su samo dva putnika otkazala put, a ima i onih koji su aranzmane odmah pomerili za 24. jul.
 
Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija