• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

07.09.2022

17:47

Polovnjaci na popustu koštaju ko da su novi! Kupci raskrinkali auto-giganta! Evo i dokaza!

Informer

Vesti

Polovnjaci na popustu koštaju ko da su novi! Kupci raskrinkali auto-giganta! Evo i dokaza!

Podeli vest

* Sa sve popustom od 1.000 evra, polovni automobili u "Kia centru Beograd" skuplji i po 3.000 evra nego da ih kupujete direktno od vlasnika, preko oglasa * Hvale se garancijom, a ona traje čitavih 90 dana

Ukoliko želite da polovni automobil kupite u "Kia centru Beograd", budite spremni da za željeni četvorotočkaš izdvojite i do nekoliko hiljada evra više nego što on zaista vredi!

Da stvar bude gora, uprkos popustu od čak 1.000 evra, koji u "Kia centru" reklamiraju na sva usta i nude potrošačima koji se odluče da vozilo kupe kod njih, automobil će vas koštati drastično skuplje nego da isti model kupite preko nekog od sajtova specijalizovanih za prodaju polovnih vozila. 
Potrošače "kupi" činjenica da oni nude garanciju za polovna vozila koja prodaju, ali ako malo bolje pročitate sitna slova, shvatićete da ona traje svega 90 dana. Dakle, ni puna tri meseca!

Foto: Informer

- Velika godišnja deflacija u "Kia centru Beograd". Čistimo zalihe uz popuste do 1.000 evra. Svuda cene rastu, samo u "Kia centru Beograd" idu dole do 1.000 evra za proverena korišćena vozila. Odvezite ih uz najpovoljnije finansiranje do pet godina uz ratu već od 99 evra mesečno. Čistimo zalihe svih brendova, isporuka odmah - piše na njihovom sajtu.

Velika razlika

Oni zatim dodaju da garantuju za sva vozila koja prodaju i napominju da su automobili detaljno pregledani, ali ne objašnjavaju na koji način.
- Garantujemo za naša korišćena vozila. Poznata istorija. Vozila su pregledana u 110 tačaka - kažu oni.

Foto: Informer

Na ovu priču ukazala nam je nezadovoljna mušterija Snežana K. iz Beograda, koja je umalo dala čak 3.000 evra više.
- Videla sam reklamu da nude popust od čak 1.000 evra. Kako već duže vreme želim da kupim automobil, ponadala sam se da ću baš u njihovom centru pronaći ono što mi odgovara po povoljnoj ceni. Zbog toga sam ušla na njihov sajt i među ponuđenim polovnim vozilima pronašla automobil koji mi je odgovarao. Svidelo mi se to što kažu da su u pitanju proverena vozila, da je poznata istorija, da su vozila pregledana i da garantuju za njih. Posebno me je obradovalo to što je isporuka odmah i što na svog četvorotočkaša ne moram da čekam, tu su me, iskreno, kupili na prvu loptu - kaže ona.

Foto: Informer

Naša sagovornica dodaje da je ostala šokirana kada je shvatila koliko u "Kia centru Beograd" "deru" sa cenama.
- Malo sam se razočarala kada sam videla da je garancija samo 90 dana, dok za dužu moram da doplatim. Sva sreća pa sam ušla na jedan sajt specijalizovan za prodaju polovnih vozila, jer sam shvatila da bih bacila ogroman novac da sam u "Kia centru Beograd" kupila automobil koji mi se dopao. Oni su ga cenili čak 12.449 evra, a isti model, koji je isto godište, prešao je približno isti broj kilometara i ima istu kubikažu drugi prodavci nude za 9.499 evra! Dakle, razlika je čitavih 2.950 evra. Za šta oni tačno traže skoro tri hiljade evra?! - pita se Snežana.

Foto: Informer

Niz komentara

Da ovde nisu čista posla, potvrđuju i komentari nezadovoljnih građana na društvenim mrežama:
"'Megan' star pet godina 16.500 evra? Pa nov je 19.000 evra, i to po ovim ludačkim cenama. Jeste vi sigurni da želite da prodate te automobile? 10.000 evra bi bilo skupo", "Sramota, čista prevara! Svi automobili preko 16.000 evra", "Zadržite ih za sebe pošto su povoljni", "Skupi ste", "5.300 evra 'kia' iz 2008. godine??? Nije ni džip! Skuplje teško da je moglo osim ako ne dajete pet godina garancije?!", "Skuplji sad nego kad su bili novi", "Podignu cenu 5.000 evra, pa kao daju popust 1.000 evra", "Polovni 'suzuki' iz 2019. godine skuplji 5.000 evra negoli ganc novi iz salona", "Teško da ćete vi to očistiti po tim cenama", "Na najjeftiniji da date 1.000 evra je malo, a za najskuplji smešno malo".... 

Foto: Informer

Loši komentari poput ovih samo su se nizali ispod objave o popustu, a jedan korisnik napisao je da su cene u salonu čak i skuplje nego na sajtu.

- Jedna cena im je na sajtu, druga u salonu automobila, naravno, veća. Kad smo seli da pregovaramo, ponudili su da urade mali servis, a cenu ni cent nisu spustili. Probna vožnja van parkinga nije bila moguća, jer su im kola neregistrovana. Mislim da oni vole da skupljaju kola, a ne da ih prodaju. U svakom salonu u kom sam bio ljudi su uslužniji i ozbiljniji - napisao je on.
 

Nije prvi put, građani više puta obmanuti

Podsetimo, ovo nije prvi put da ova auto-kompanija "dere" srpske potrošače. Zaštitnik je već pisao o tome koliko su u Srbiji skuplja nova njihova vozila nego u zemljama u okruženju, kao i širom Evrope, gde je standard života i primanja daleko bolji nego kod nas. Tako je novi "stonik" u Sloveniji čak 1.500 evra skuplji nego u Srbiji. Ništa nije bolja situacija ni sa cenama dodatne opreme. 
Zatim, prilikom oglašavanja popusta na nova vozila, građani su takođe tvrdili da su obmanuti. Naime, komentarišući oglašavanje popusta više modela iz asortimana auto-giganta "Kia", potrošači tvrde da su u pitanju iste cene kao ranijih godina i da nema govora ni o kakvoj akciji.
Istog ovog auto-giganta u više navrata uhvatili smo i da se bavi prevarnim oglašavanjem, pa zato otvorite četvore oči ako ulazite sa njima u bilo kakvu poslovnu saradnju.

 

U "Kia centru Beograd" ćute

Ekipa Zaštitnika potrošača pokušala je da stupi u kontakt sa "Kia centrom Beograd" i da im priliku da prokomentariše navode nezadovoljnih potrošača da su polovni automobili dosta skuplji nego na specijalizovanim sajtovima za prodaju ove vrste vozila. Međutim, do zaključenja ovog broja odgovore nismo dobili.

 



 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija